ZAŠTO BIJELI LJILJANI SANJAJU?

0
911
Foto: Myriam Zilles - Pixabay

 

ZAŠTO BIJELI LJILJANI SANJAJU?

Je li to simulacija daljine gdje se mijenja požuda u nevinost ili je tek san obojen čudnim polusnom i pitanjem, zašto bijeli ljiljani sanjaju?

U mojim minutama koje ispunjavaju sat pustinja života se napunila mirisom bijelih ljiljana kao što si ti ispunio moj život svojim plavim očima.

Najava proljeća ove godine dolazi čudno i osjećam se sablasno bludno zbog takve ljepote koju očekujem, ali je i potajno priželjkujem, jer me opet odvodi do prazne obale mora gdje se ne čuje šapat sablasnih duša koje lutaju danima da bi mi se pokazivale noćima.

Više me ne obilazi nijema tišina boli koju sam nekad mogla shvatiti i nikad nisam osjetila što mi tako smeta kao ta mukla i nijema tišina boli.

Zašto bijeli ljiljani sanjaju?

Je li to ipak san u polusnu ili sam se tek probudila u tvojoj duši, mekanoj kao bijelo krilo anđela pa se više ne osjećam toliko usamljeno i odvojeno od svijeta snova i lelujajućih zavjesa onog mjesta gdje se saginju bijeli cvjetovi ljiljana koji još uvijek sanjaju.

 

Jadranka Varga

Pjesma je objavljena u knjizi “Zašto bijeli ljiljani sanjanju” koja se može pročitati na stranici digitalne-knjige.com

 

O autorici: Jadranka Varga rođena je 05.05.1957. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu, gimnaziju općeg smjera i Ekonomski fakultet, stručna sprema VŠS, ekonomista, udata, bez djece, a od 01.01.2014. je u mirovini. Poeziju piše od 1969. godine kad je imala 12 godina napisavši svoje prve 3 pjesme i od tad se nije zaustavila. Izdala je 15 samostalnih zbirki poezije plus 5 zajedničkih u digitalnom i tiskanom obliku i to su sve pjesme koje prožimaju cijeli njen život, okrećući je njoj samoj u taj jedinstven izričaj refleksivno-duhovno-ljubavne poezije, čije objavljivanje je krenulo na blogu: http://shadowofsoul.blog.hr/

Ovaj blog je nazvan „SJENA DUŠE“ po kojem je izdana i njena 1. samostalna zbirka poezije „Sjena duše“.

Sudjelovala je i na raznim domaćim i međunarodnim pjesničkim natječajima, a njene pjesme se nalaze i u raznim zajedničkim zbornicima sa tih natječaja. Članica je Hrvatskog književnog društva Rijeka, Braće Fučak 5a, 51000 Rijeka kao i mnogih pjesničkih grupa na Facebooku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here