TI SI BOL, KOJA MI GODI

1
2112
Foto: LMoonlight - Pixabay

Foto: L. Moonlight – Pixabay

 

TI SI BOL, KOJA MI GODI

Polako se spuštaju tamna krila noći, a u tajnoj šifri mog srca krije se formula sunčanog piktograma gdje se spajaju sjever sa istokom i zapad sa centrom bića…

Plovi mi se tvojim dubinama, uranja mi se u to plavetnilo očiju.

Još uvijek sam zanesena očaravanjem ljubavi, još uvijek znam, da ljubav očarava onim svojim tako slatkim šiframa, da jednostavno u svom srcu uvijek pronalazim odgovor – za ljubav.

Snovi u bojama, život u krugu … centar srca i duše…kamen i pijesak zajedno, iz kojeg se rascvala crvena ruža…

U bijeloj vatri očaravanja znam, da ću opet noćas umrijeti u snu i probuditi se u svjetlu tamnih dubina..“ti si bol… koja mi godi”

 

Jadranka Varga

Napisano: 13.12.2008.

O autorici: Jadranka Varga rođena je 05.05.1957. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu, gimnaziju općeg smjera i Ekonomski fakultet, stručna sprema VŠS, ekonomista, udata, bez djece, a od 01.01.2014. je u mirovini. Poeziju piše od 1969. godine kad je imala 12 godina napisavši svoje prve 3 pjesme i od tad se nije zaustavila. Izdala je 15 samostalnih zbirki poezije plus 5 zajedničkih u digitalnom i tiskanom obliku i to su sve pjesme koje prožimaju cijeli njen život, okrećući je njoj samoj u taj jedinstven izričaj refleksivno-duhovno-ljubavne poezije, čije objavljivanje je krenulo na blogu: http://shadowofsoul.blog.hr/ Ovaj blog je nazvan „SJENA DUŠE“ po kojem je izdana injena 1. samostalna zbirka poezije „Sjena duše“. Sudjelovala je i na raznim domaćim i međunarodnim pjesničkim natječajima, a njene pjesme se nalaze i u raznim zajedničkim zbornicima sa tih natječaja. Članica je Hrvatskog književnog društva Rijeka, Braće Fučak 5a, 51000 Rijeka kao i mnogih pjesničkih grupa na Facebooku.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here