Taksi za televiziju – Vesna Ćuro-Tomić

0
1164

Taksi za televiziju je prvi roman Vesne Ćuro-Tomić, Riječ je o autobiografskoj prozi. Kritičari su ga jako hvalili. Osobito su isticali “postupak”, jer roman se sastoji od tri linije priče: djetinjstvo i odrastanje, zatim posao i televizija, te treća, komentari onih koji čitaju rukopis kao i komentari autorice, koji su, recimo, duhoviti pogled na neke teške pa i mučne događaje, a također i otkrivaju sudbinu rukopisa sve do samog objavljivanja.

Roman je imao sreću da mu je prvu recenziju napisao MIljenko Jergović, i to odličnu, ali i nesreću da je urednica časopisa, u kojem je recenzija objavljena na naslovnici reklamirala roman ovako: Seks, laži i video…sve što ste željeli znati o HTV, a niste se usudili pitati… prvi roman o Hrvatskoj televiziji.

 

Time je izazvala da Vesnu Ćuro-Tomić bojkotiraju kolege s televizije ne pročitavši roman, a televizija, zna se, ima moć.

Kod čitatelja, kod onih koji nisu vidjeli tu “reklamu”, imala je velikog uspjeha.

Taksi za televiziju ima i internetsko izdanje.

 

Detaljnije o knjizi: https://vesnacurotomic.wordpress.com/taksi-za-televiziju/

 

O autorici: Vesna Ćuro Tomić rođena je 4.12.1954. u Sarajevu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski jezik i komparativnu književnost. Od 1981. do 2017. bila je zaposlena na HRT-u. Sada je u mirovini. Članica je HDP i DHK od 2017.

Objavila je četiri romana:

  1. roman Taksi za Televiziju (Algoritam, 2005.)
  2. roman Gola vučica (VBZ, 2007.); The Naked She-Wolf  (Hade Publ. London, 2013)
  3. roman Crna vreća (24 sata, Balkan noir, 2015.)
  4. roman Lice iza ogledala (24 sata, Balkan noir, 2017.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here