Slikarstvo: Ivica Zorica

0
1639

Centar kulture predstavlja slike Ivice Zorice iz Sinja. Ivica za svoje stvaralaštvo kaže: 

“Otkad znam za sebe stalno sam nešto crtkarao. Ozbiljnijim radom počeo sam se baviti nakon fakulteta. Iako sam imao dilemu likovna umjetnost ili DIF (današnja kineziologija) upisao sam i završio Kineziološki fakultet, a slikanje ostavio kao veliku sporednu ljubav. Odmah da kažem da nisam požalio jer moj sportski duh me prati i danas, dok me slikanje odmara i to radim bez pritiska i s velikim guštom. Imao sam desetak samostalnih i grupnih izložbi diljem Hrvatske. Prvu grupnu izložbu imao sam u Sinju u ratno vrijeme. U prostoru samostana Čudotvorne Gospe Sinjske sinjski slikari amateri i moja malenkost izložili su svoje radove. Izložbu je otvorio Tonko Maroević, jedan od najistaknutijih hrvatskih povjesničara umjetnosti, književnik i prevoditelj. Posebno mi godi da je baš on pohvalio moje radove, između ostalih napisao za moju sliku Lonjsko polje (tempera na kartonu) da je metafizički pročišćena.

U nastavku je galerija slika Ivice Zorice. Slikama se odražavaju dvije tematike: tema prirode koja odiše mirnoćom i tema gradova i ulica.  

 

 

 

O autoru: Ivica Zorica rođen je 1962. godine u Sinju. Završio je Fakultet za fizičku kulturu. Radi kao profesor TZK-e u OŠ. M.Marulića u Sinju. Ljubitelj je prirode, dobre glazbe… Inspiracija mu proizlazi iz prirode; voda, oblaci, planine koja ga iznova nadahnjuje i pokreće. Slikanjem se bavi od malih nogu, u početku crtežima, uglavnom olovka, i nešto temperom. Posljednjih 30-tak godina radi s uljem. Izlagao je na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here