SLIKARSTVO: BORIS KRALJ – EMOCIJE U BOJAMA ŽIVOTA

0
1951

Boris crta kombiniranom tehnikom u kojoj najviše prevladava masna pastela. Radi se o višeslojnom nanosu boja gdje se izvlačenjem kontura dobivaju crte i obilježja na slici. Za svoje stvaralaštvo Boris pronalazi inspiraciju u svakodnevnom životu. Ono što doživi na slici je prikazano da ovisno o impresiji, bujicu osjećaja pretoči u boje i oblike.

Slike su velikih dimenzija i savršen su ukras za svaki dom. Unose veselje promatračima i podižu atmosferu prostora.

O autoru: Boris Kralj je rođen u Zagrebu, a školovanje je završio u Križevcima. U jednom dijelu svoje bogate karijere radio je u Koprivnici kao radijski urednik i voditelj emisija za djecu i mlade, što ga, također kao slikara amatera, potiče da se okuša u pisanju i ilustriranju slikovnica. Njegova prva slikovnica »Mali jež i zeko« doživjela je veliki uspjeh ušavši u finalni izbor za nagradu »Ovca u kutiji«, prema ocjeni dječjeg žirija u sezoni 2015./2016. godine.
Uskoro je uslijedila nova uspješnica »O mački, ribi i ostalima«, prema kojoj je pripremljena i lutkarska predstava. Ova slikovnica nadmašila je uspjeh prethodne te je osvojila prvu nagradu na istom natječaju u sezoni 2017./2018. godine, također prema ocjeni dječjeg žirija i tako postala najbolja slikovnica u Hrvatskoj!

Član je Likovne sekcije Kulturno-umjetničkog društva “Podravka” i član nekoliko likovnih sekcija na području Koprivničko-križevačke županije. Osima kao nagrađivani autor slikovnica za djecu i mlade te slikar-amater, Boris se ističe i izradom dekorativnih predmeta, a ponosan je i na svoj doprinos lokalnoj zajednici, ali i šire, što se vidi iz mnogobrojnih posjeta knjižnicama, školama i vrtićima u cijeloj RH, kao i sudjelovanjem na brojnim lokalnim manifestacijama na području Koprivničko-križevačke županije.
Nastavlja aktivno raditi na novim pričama, slikovnicama i slikama…

Facebook: https://www.facebook.com/boris.kralj.509

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here