SLIKARSTVO: Anđelko Brkić

0
1141

Centar kulture predstavlja slikara Anđelka Brkića. Anđelko je slikar portretist, slika u tehnici akrila i ulja na platnu, ali i ostale teme poput mrtivih priroda i pejsaža mu nisu strane. Ove, 2022. godine njegov rad je proglašen najboljim na izložbi u Zaboku. Sonja Švec Španjol, mag. hist. art. za pobjednički rad napisala je:
“Nagrada za najuspješnije likovno djelo 2022. posve zasluženo otišla je u ruke Anđelka
Brkića za rad „Sanjam“ , tehnika ulje na platnu. Tema portreta autoru nije predstavljala
nepremostiv izazov. Anđelko Brkić kroz kompozicijski i likovno zahtjevan prikaz lica uz
specifično osvjetljenje i duboku boju blago definirane pozadine, uspio je utjeloviti i izraziti
sve emocije asocijativno naznačene u naslovu „Sanjam“. Njegove radove moglo se vidjeti i na žiriranim natječajima grada Poreča na Profuturi za 2019.,2020. i 2022. godinu. Radovi su bili izloženi u Porečkoj Gradskoj vijećnici. Na žiriranom 9. Zagorskom trienalu u Krapini 2021. godine mu je rad, zajedno s radovima drugih akademskim slikarima, izložen u Gradskoj galeriji grada Krapine.”

O autoru: Anđelko Brkić živi i stvara u Koprivnici. Iako je po struci strojarski tehničar, voli i uživa u likovnom stvaralaštvu. Slikarstvom se bavi oko deset godina, a radovi su većinom u tehnici ulja i akrila, a najčešći motivi su mrtve prirode i ljudski lik. Rado slika portrete. Dosad je imao osam samostalnih izložbi u Koprivnici, Ludbregu, Križevcima i
Zagrebu (galerije Sunce 2017. i Zvonimir 2022.) te više desetaka skupnih izložbi, najčešće s HDLU Zagreb čiji je član od 2015. godine i to u Starogradskoj viječnici grada Zagreba,
Europskom domu, galeriji Dubrava… Također djeluje u sastavu KUD Delovi u likovnoj
sekciji. Od 2015. redovito svake godine  izlaže na skupnim izložbama sakralnih motiva u
Križevcima na Danima sv. Marka Križevčanina, a prisutan je bio i na više od 70
humanitarnih likovnih kolonija u Hrvatskoj i inozemstvu. Zadnjih godina sudjeluje na likovnim kolonijama Hrvatskog katoličkog liječničkog društva Zagreb, a isto tako i na njihovim skupnim izložbama u Zagrebu. Uz brojna priznanja i zahvalnice dobitnik je nekoliko priznanja Hrvatskog sabora kulture te su mu radovi izlagani u galerijama u Karlovcu 2017., Krapini 2019., Otočcu 2021. te 2022. godine u Zaboku kada je njegov rad proglašen najboljim.

Kontakt: abrkic100@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006656772677

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here