REMEK DJELA: BRANKA GRUBIĆ – SLIKANJE KAO OSTVARENJE SNA

0
5259

 

 

Centar kulture predstavlja slikaricu Branku Grubić

Branka je šibenska slikarica koja se počela baviti slikarstvom u svojim tridesetim godinama. Svoju prvu grupnu izložbu imala je u američkom Woodstoku početkom 2017. godine, dok je prva samostalna bila u Sarajevu iste godine pod nazivom „Don’t Fade Away“. Izložba je bila posvećena ženama koje svoje talente i snove ostavljaju sa strane. Danas se Brankine slike nalaze u četrnaest zemalja na četiri kontinenta, surađuje sa svjetskim galerijama i nezaustavljivo kreće u osvajanje cijelog svijeta. Branka se probila na svjetsku scenu kada je pobijedila na natjecanju američke internetske umjetničke galerije Light Space & Time u konkurenciji od 890 radova iz 33 zemlje.

Branka je ove godine imala samostalnu izložbu „Imagine“ u Šibeniku u galeriji kluba Azimut. Izložba je bila posvećena malim djevojčicama s velikim snovima i njihovom odrastanju u svijetu koji se trudi uvjeriti ih da život nije san. Izložba će se moći pogledati u Zagrebu od 18. do 29. rujna u galeriji Umjetnosti osmjeha.

Branka najviše slika portrete žena. U slikanju joj pomaže glazba koja ju vodi i inspirira. Njezine slike su jednostavne i vedre, i nastoji ih obojati optimizmom i pozitivnim emocijama. Počela je slikati sama formalnog obrazovanja, a sada surađuje sa svjetskim galerijama. Danas Branka radi ono što voli i živi svoj san.

 

Svakako posjetite stranicu autorice: https://brankagrubic.com/

           

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here