PRVI APRIL

1
267

 

PRVI APRIL

Piše: Denis Kožljan, dipl. educ.

nekada bio…ma i sad je…danas je eto ljudi ali nije ljudima do šale, zezancije…zapravo toga više nema i neće vjerojatno ni biti…umjesto prvoaprilskih zgoda i nezgoda zavladala surova istina, strah kod velikih i malih, kod pripadnika svih spolova i rasa…nema ni mira među bližnjima, nema suosjećanja ni empatije…ćovjek kao živo biće strepi u grču za sutra, za egzistenciju…ne zna koga pitati za savjet, za pomoć…..jer bio prvi ili drugi april, maj, srpanj , ožujak….sve nešto u zraku podsjeća na nemir, na zaključane lisice oko ruku….kako uopće da se našališ i kažeš:” Prvi aprillllll!” nema teorije kad krovovi kuća nedaleko od mene, od tebe, još su uvijek netaknuti, porušeni od nemani koja je jednog podneva sjurila se i odnijela gotovo čitav grad…potresi…..bolesti neke nedokazane vrste, siromaštvo gdje se god okrenemo, zloća i jal…pa kud više ni manje nego jao si ga nama…otišao, otpuhnuo, prvi april ili travanj, kako vam je draže i ne samo on već i mnogo toga lijepog i dragog srcu i oku, zajedno s njim….nesigurnost pobijeđuje pa i na oltaru…ni tamo si ne možeš napuniti baterije, učiniti srce punim…i oltar je postao mjesto drugačijih homilija jer se i Sveto pismo čini mi se uzbunilo i uzbudilo pred izazovima svijeta i njegovih sila…

Bože, sačuvaj nas i budi u pomoći, bar u ove dane da možemo si pružiti jedan ali vrijedan osmijeh, dotaknuti svoje najmilije ma gdje bili, pružiti ruku prijateljstva virtualno kad je već zabranjeno istinski pravo i čisto!

 

O autorici: Denis Kožljan rođena je 13. 08. 1961. u Puli gdje danas živi i stvara. Iako je po struci odgajatelj predškolske djece, od polaska u mirovinu, dakle već desetak godina, piše, slika i bavi se fotografijom. Intenzivnije je počela iskazivati svoju kreativnost koja čuči negdje njoj od prvih školskih dana. Sloboda, prostor, humanost na djelu, to je samo djelić onoga što zaokuplja njene misli, bilježi perom, škljocanjem fotića ili na slikarskom platnu- prostor, prirodu, zapravo motivi njezinih fotografija su nebo, zemlja, zrak i voda. Zalasci sunca, buđenje zore, krajolici Istre, cvijetovi, kukci su najčešći motivi njenih fotografija u boji ali također i crnoj bijeloj tehnici. Kako je Denis, žena u kojoj neprestano tinja plamičak ljubavi, sasvim je očito da se ta ljubav prenosi i na njezina stvaralačka djela.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here