Projekt „Participativni online filmski klub Sedmi kontinent“

0
333
Foto: Pezibear - Pixabay

Udruga Djeca susreću umjetnost kreirala je i provodi novi projekt imena „Participativni online filmski klub Sedmi kontinent“.

Projekt se sastoji od niza besplatnih online aktivnosti koje su dostupne u cijeloj RH, a potiču filmsku pismenost. U sklopu projekta najmlađi će uz podršku umjetnice i animatorice Petre Balekić naučiti kako izraditi vlastiti projektor i na koji način iskoristiti pametne telefone za kvalitetnu projekciju sadržaja. Za nešto starije polaznike pripremljena je radionica vloga u sklopu koje će moći sudjelovati u svim segmentima promišljanja i kreiranja atraktivnog i edukativnog video formata te razumjeti zahtjevnost su-stvaranja i timskog rada uz vodstvo scenaristice i redateljice Dalije Dozet.

Za one s literarnim potencijalom osmišljene su vođene radionice filmske kritike temeljem  odabranih filmskih naslova, a vodit će ju poznato TV lice filmski kritičar Hrvoje Pukšec. U sklopu projekta pripremljene su i radionice za stjecanje vještina računalne stop animacije koje će vodit animatori iz poznatog studija Tetrabot (www.tetrabot.hr). Organizirani su i „Dani filma“ te će se uz četiri filmska naslova  prilagođena dobnoj skupinu, od prvog do osmog razreda, polaznici moći susresti s hrvatskim filmašima i poslušati uvod u filmsku projekciju te nakon gledanja filma sudjelovati u razgovorima o odgledanom filmu.

Sudjelovanjem na radionicama polaznici će razvijati filmsku kulturu, socijalne vještine te niz drugih vještina i sposobnosti poput kritičkog mišljenja, kreativnosti i kulturnosti.

Aktivnosti su planirane tokom cijele nastavne godine 2022./2023. i prilagođene su djeci od prvog do osmog razreda. 

Udruzi Djeca susreću umjetnost dodjeljena su bespovratna sredstva koja su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta je 411.964,63 kune.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here