Program “Priče koje liječe 2”

0
471
Centar za kulturu Trešnjevka, u suradnji sa Udrugom Svitanje, kreće sa besplatnim programom “Priče koje liječe 2” u utorak, 28. veljače 2023. u 10:30 sati u Udruzi Svitanje (Selska cesta 112 a). Pozivamo sve da se pridruže ovom programu i sudjeluju u druženjima s eminentnim hrvatskim književnicima, stručnjacima iz područja psihologije, psihoterapije i biblioterapije, koji će vam pomoći u brizi za mentalno zdravlje. Raspored susreta će biti objavljen na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka. 
 
“Priče koje liječe” su koncept prikazivanja književnosti i njene upotrebe na drugačiji način. Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli. Ako se knjiga ili priča odnose izravno na poteškoće polaznika , oni se tada poistovjećuju s glavnim likom u romanu ili priči. Čitanjem na taj način možemo pomoći polaznicima da steknu dublje razumijevanje briga s kojima se nose. Knjige i iskustvo čitanja mogu promicati psihološku promjenu, liječiti traume i ponuditi duhovno ispunjenje.
 
Prvo predavanje održat će psiholog Luka Mijalković iz Udruge Kako si sa temom “Priča o jednom mladiću, jednom mudracu i jednom prstenu”. U životu nas ponekad zanima što drugi ljudi misle o nama i kako nas doživljavaju. Jeste li ikad razmišljali o tome koliko mišljenje drugih utječe na naše mišljenje o sebi? Koliko vjerujemo tuđim procjenama o nama? Na ovoj radionici poslušat ćemo priču o jednom mladiću, jednom mudracu i jednom prstenu, a pričat ćemo i o emocijama koje možemo doživljavati kada se uspoređujemo s drugim ljudima. Pridružite nam se na “Pričama koje liječe 2”, u utorak 28.02. u 10:30 sati u Udruzi Svitanje, Selska cesta 112 a.
 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here