POZIV NA OTVORENJE SAMOSTALNE IZLOŽBE NEVENE ŽIVIĆ

0
692

KREATIVNA INDUSTRIJA EUROPE I RELATIVNA GALERIJA

______________________________________________

pozivamo Vas na otvorenje samostalne izložbe Nevene Živić

“DODAJ SVIJETU MALO BOJE” 

koje će se održati u srijedu 2.2.2022. u 18 sati 

u prostoru Relativne galerije u Rijeci na adresi Pomerio 18.

“Dodaj svijetu malo boje”

Na svojoj šestoj samostalnoj izložbi riječka umjetnica Nevena Živić upušta se u čaroliju boja koje nesebično nudi svijetu u originalnim kreacijama apstraktnog slikarstva, kombinirajući akrilnu tehniku s tradicijskim vezom. Osim što time objedinjuje moderno i tradicionalno, ovo izrazito “žensko” slikarstvo ima i terapijski smirujući učinak upravo zbog dobro izbalansiranih kvaliteta slobode i kontrole u stvaralačkom postupku, koje potom energetski prenosi na gledatelja. Boje su gestualno sjedinjene s oblicima ali i ritmički disciplinirane i povezane “niti-koncem” koje simbolički povezuje različite “tajne veze” na kolektivnoj ili individualnoj razini.

Boje su intenzivne i svojim frekvencijama mijenjaju okolinu. Upravo to je i poruka izložbe – boje su nosioci informacije, imaju simbolička i druga značenja, a kad se nađu u vidnom polju gledaoca, one mijenjaju energetski zapis onome ili onoga što gleda, bilo da je toga svjestan ili ne. A onome tko boje svjesno voli, dopušteno je pritom uživati u njihovim dubokim ljepotama…

Nevena Živić (rođ. 1990. u Somboru). 2016. godine završila Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Zaposlena je kao restaurator. Više godina u javnosti je prisutna kao aktivna slikarica apstrakcije. Sudjelovala je na brojnim angažiranim umjetničkim projektima humanitarnog karaktera te međunarodnim likovnim kolonijama. Imala je niz samostalnih i grupnih izložbi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here