Pjesnički izazov za djevojke, gospođice, gospođe, majke, bake…

0
946
Foto: Myriam Zilles - Pixabay

Foto: Myriam Zilles – Pixabay.

 

Pozivaju se sve djevojke, gospođice, gospođe, majke, bake da se pridruže pjesničkom izazovu i da napišete stihove koji će započeti s Ja sam.

U pjesničkom pozivu stoji: 

Pozivamo vas da se junački odazovete novom pjesničkom izazovu u kojem ćete svoje stihove započeti snažnom rečenicom Ja sam.

Produžite ju, prenesite, nadopunite, obrnite, prekrojite, obojite, izmiješajte i u konačnici lansirajte u naš inbox kako bi ju objavili na stranici.

Ideja je nastala pod Booksinim krovom za vrijeme pjesničke radionice Dorte Jagić koja je nas, polaznice (čije ćemo misaone adaptacije ovdje predstaviti) potaknula da se ogolimo, napišemo i pročitamo svijetu tko smo.

A svašta smo, baš kao i vi.

U vremenu u kojem se unatoč pravu glasa koje imamo, on i dalje slabije čuje, važno je prvenstveno da same sebi osvijestimo tko smo i osjetimo koliko je Ja sam poetično iskustvo nevjerojatno.

Pjesnički turnir počinje 1. kolovoza i traje do 1. rujna.

Očekujemo borben odaziv, a po završetku ćemo odabrati 20 najboljih čije će čitanje biti organizirano ove jeseni nekad, negdje u 20. (20 u 20 – 2020-te.)

Ne morate biti afirmirani pjesnik, ni pjesnik amater ni pjesnik uopće, pišite što god vam iz misli ispadne pa se u riječi pretvori, pišite bez straha.

Čekamo vas!

p.s. Ako želite možete nam poslati svoju crno-bijelu fotografiju kao podršku #womensupportingwomen izazovu koju ćemo objaviti uz pjesmu.

Stihove možete objaviti na Facebook stranici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here