Otvorenje 2 InPuT Festa

0
447

International PuppetTheatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac imao je snažno otvaranje bogatog programa ispunjenim lutkarskom povorkom, predstavama, radionicama i izložbom.

Organizator InPuTFesta Karlovac, Gradsko kazalište Zorin dom ove godine prilikom otvorenja pripremio je pravi spektakl. Festival je započeo ujutro s predstavom Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka „Djedova Priča”. Nakon toga uslijedila je radionica za publiku.

Svečano otvaranje festivala održalo se u 18:00 sati sada već tradicionalnom lutkarskom povorkom koja je okupila tisuće ljudi nakon čega je uslijedila izvedba lutkarskog mjuzikla ,,Krug života” nastao po motivima ,,Kralja Lavova”, a izveli su ga studenti Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

U sklopu ovogodišnjeg festivala otvorila se i velika izložba radova Zlatka Boureka pod imenom ,,Zlatko Bourek u svom svijetu”. Otvorenju izložbe prisustvovali su Barbara Bourek i Igor Cvetka.

U periodu od 23.5. do 27.5. InPuT Festsvojim bogatim i raznovrsnim programom pretvara grad Karlovac u glavno lutkarsko susretište te vas pozivamo da posjetite novu Hrvatsku kazališnu meku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here