Objavljen natječaj za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ za 2022. godinu

0
391
Foto: Pixabay

Rok: do 18. svibnja 2023. godine.

21. travnja 2023. – Ministarstvo kulture i medija objavljuje natječaj za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj u 2022. godini.

Nagrada se dodjeljuje kao:

  1. godišnja nagrada –  pojedincima i pravnim osobama za njihov izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine koji su ostvarili tijekom 2022. godine;
  2. nagrada za životno djelo – istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske;
  3. nagrada za doprinos lokalnoj zajednici – pojedincima ili udrugama civilnoga društva za doprinos lokalnoj zajednici na očuvanju ili promociji kulturne baštine.

 
Prijedloge za dodjelu „Nagrade Vicko Andrić“ mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i regionalne samouprave, vjerske zajednice i druge fizičke i pravne osobe. Prijedlozi se primaju do 18. svibnja 2023. godine.

Izvor i detalji natječaja: min-kulture.gov.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here