Natječaj za program 14. izdanja Vox Feminae Festivala

0
766
Foto: Aaron Burden - Unsplash

Foto: Aaron Burden – unsplash

Rok: 16.02.2020. 

Rok za kategoriju film: 15.03.2020.

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 14. Vox Feminae Festivala te projekta ‘Strašne žene sve u 16’!

Novost je ovogodišnjeg VFF-a da se seli s jesenskog na proljetni termin, te će se održati u intervalu između 11. i 24. svibnja 2020. Vox Feminae i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, prezentacijski te popratni zabavni program. Poseban naglasak stavlja na stvaranje prostora za afirmaciju mladih autora i autorica te novih inicijativa koje inovativno i progresivno promišljaju teme rodne ravnopravnosti. 

Potiču se različiti pristupi festivalskom programu: od stručnih izlaganja, umjetničkih radova i/ili intervencija, interdisciplinarnih i interaktivnih sadržaja do zabavnog programa. Natječaj je otvoren za sve vrste diskusijskih i prezentacijskih formata (tribine, radionice, teorijska izlaganja ili rasprave, …) te umjetničkih područja, polja i grana (od izložbi, performansa ili prijedloga za vizualno rješenje). Prijavljeni sadržaj mora se poklapati s jednom od tema koje VFF tradicionalno obrađuje: egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme; ili svojim konceptom promišljati tradicionalne rodne uloge te nove teorijske, praktične i umjetničke poglede na rodna pitanja.

Uvjeti natječaja i prijave: https://voxfeminae.net/kalendar-dogadanja/natjecaji/natjecaj-za-program-14-izdanja-vox-feminae-festivala/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here