Mirela Priselac Remi – gošća emisije KolibriS (premijera 6. listopada u 20 sati)

0
1122

Drugu sezonu emisije KolibriS otvorili smo epizodom u kojoj smo ugostili akademsku umjetnicu Sandru Radić Parać, a koju smo iznimno snimili u predivnom prostoru Galerije sv. Krševana u Šibeniku. Nakon likovnosti, vraćamo se u naš studio i posvećujemo se području glazbe.

U ovotjednoj emisiji ugostili smo jednu poznatu i snažnu ženu – Mirelu Priselac poznatu pod imenom Remi.

Remi je glazbenica, tekstopiskinja i skladateljica u bendu Elemental, no, ona je i profesorica engleskog i španjolskog jezika i književnosti, ujedno i prevoditeljica i pjesnikinja. Također je i predana aktivistica u udrugama za prava glazbenika i borkinja za prava žena, manjina i svih koji se osjećaju drukčijima.

U novoj emisiji saznajte kako je Remi provela ljeto, kakvi su bili njezini počeci u svijetu glazbe, koja je tajna uspjeha Elementala, kako se pandemija odrazila na djelovanje samostalnih umjetnika, ali i kako je došlo do izdavanja Mireline prve zbirke poezije “Masarykova” i objave novog albuma benda Elemental pod nazivom “Ilica” u pandemijskoj 2020. godini. Uz sve navedeno, Remi je i ambasadorica Nacionalne kampanje za osnaživanje žena “Sofija”, a dotakli smo se i pitanja osobnih vrijednosti i prioriteta u životu.

 

Citati iz emisije:

O Elementalu: “Ono što dan danas drži Elemental na okupu je prijateljstvo, međusobno uvažavanje i poštovanje”.

O rapu: “Žarn je zaista vrlo podatan, otvoren, ima prostora za raznolika izražavanja svakojakih mišljenja i daje ti posve otvorene ruke.”

Koliko je važna komunikacija s publikom: “Jako. To je sve. U momentu kad publika da svoj pljesak to je taj pečat na album koji si napravio koji kaže ‘gle, ovo je fakat dobro ne samo tebi nego i drugima’.”

Facebook: https://www.facebook.com/events/457954312157417?ref=newsfeed

Link na premijeru u srijedu 6. listopada u 20 satihttps://www.youtube.com/watch?v=kYTBn4RTH4Y

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here