KUD Podravka, likovna sekcija „Podravka 72“

0
1850

KUD Podravka, likovna sekcija „Podravka 72“

-osnovana 1972. na želju tadašnjih slikara i kipara zaposlenih u Podravki, da zajedničkim djelovanjem promiču svoje talente, doprinesu razvoju kulturnog amaterizma te promociji Podravke. Likovna sekcija „Podravka 72“ više od četiri desetljeća oplemenjuje kulturnu svakodnevnicu Koprivnice, Podravine i Hrvatske. U njenom okrilju godinama stvaraju generacije slikara i kipara, koji su u svojim radovima u različitim tehnikama sačuvali iskonsku ljepotu, podravskog krajobraza, vrijednosti života uz rijeku Dravu, bogate običaje ovog kraja te toplinu duše i osjećaja ovdašnjeg čovjeka. Likovna sekcija „Podravka 72“ jedan je od osnivača KUD-a Podravka, a dodatnu vrijednost, dalo joj je otvaranje prema umjetnicima koji nisu zaposleni u Podravki. U protekle 47 godine Likovna sekcija je organizirala više od 200 različitih izložbi širom Hrvatske, te nekoliko međunarodnih izložbi. Od najistaknutijih možemo izdvojiti one u Splitu, Petrinji, Sisku, Varaždinu, Opatiji,  Zagrebu, Prelogu, Križevcima, Đurđevcu, te u  Mađarskoj, Sloveniji, Crnoj Gori.

Likovna sekcija „Podravka 72“ je sudjelovala  na raznim humanitarnim akcijama i  slikarskim kolonijama, svake godine, članovi iz sekcije, prisutni su na susretima  likovnih stvaralaca Hrvatskog Sabora Kulture.

Likovna sekcija „Podravka 72“, za doprinos u likovnom stvaralaštvu i sudjelovanje u brojnim

humanitarnim aktivnostima , 2003. godine primila je Plaketu Grada Koprivnice, za 35-u godinu rada,   također  Diplomu od Hrvatskog sabora kulture, te  niz drugih zahvala. Za   25-godinu postojanja sekcije, tiskana je Monografija likovne sekcije „Podravka 72“.

Sekcija trenutno ima 33 člana, većina su slikari , 2 člana su kipari , koji izlažu svoje radove na zajedničkim i samostalnim izložbama , te sudjeluju na likovnim kolonijama i raznim događanjima.

http://www.kud-podravka.com/likovna-sekcija

 

pripremila: Vesna Martinjak, predsjednica KUD-a Podravka

 

   

   

   

   

   

  

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here