KCT: Mjesečni program ožujak

0
594
Foto: Pixabay

MJESEČNI PROGRAM
OŽUJAK 2023.

četvrtak, 2. 3. u 19 sati
Galerija KUC-a Travno
Izložba i prezentacija
OBOJANO AFRIKOM – Antonia Rukavina

Udruga “Kolajna ljubavi” osnovana je za pomoć najugroženijima. Velik dio svojih aktivnosti vezuje za pomoć djece na afričkom kontinentu, te će se sva prikupljena sredstva s ove izložbe donirati Sirotištu sv. Ante u Tanzaniji koje je nedavno stradalo u požaru.
ŽELIM ZNATI VIŠE

 

subota, 4. 3. u 9 sati
SEMINAR O PRIMJENI NARODNIH NOŠNJI
Centar za tradicijsku kulturnu baštinu
Ovaj edukativan seminar namijenjen je zaljubljenicima u narodne nošnje, folklorašima, voditeljima KUD-ova, garderobijerima, koreografima i svima zainteresiranima. Sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela na kojem demonstratori s terena prikazuju pravilno odijevanje narodnih nošnji.
ŽELIM ZNATI VIŠE

 

subota, 4. 3. u 20 sati
Plesna predstava
KELKOPE – FUSION
Izvodi: Profesionalni plesni ansambl Kelkope
Ulaznica: 7 Eura
Kontakt osoba: Tamara Savičević
Ulaznice: kod organizatora
Mail: tamara.savicevic@yahoo.com

 

srijeda, 8. 3. u 20 sati
Koncert
SUPERWOMAN
Lela & Joe Kaplowitz
Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu i Joeovo briljantno klavirsko umijeće.

Ulaz je slobodan. Rezervacije bez numeracije na broj 01 / 66-01-626.

 

petak, 10. 3. u 20 sati
Kazališna predstava
MODERNA AFRODITA
Izvodi: STUDIO 9
Moderna Afrodita je crnohumorna komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, standardima ljepote i uspješnosti, problemima i predrasudama koje ženama nameće suvremeni način života u srazu sa tradicionalnim društvenim obrascima, ali i same žene jedne drugima.
Programska suradnja KUC Travno
ŽELIM ZNATI VIŠE

 

subota, 11. 3. u 20 sati
Predstava za odrasle
STAMBENO PITANJE
Izvodi: Scena Gorica
Kroz predstavu pratimo dva bračna para, koji se nađu u vrlo mogućoj i mnogima prepoznatljivoj situaciji. Dijalozi su britki, dramska lica su slojevita, zanimljiva, a u njima su upisana ona stanja i raspoloženja koja će mnogi prepoznati iz svojih bračnih ili „dobrosusjedskih“ situacija.
ŽELIM ZNATI VIŠE
ŽELIM KUPITI ULAZNICU

 

nedjelja, 12. 3. u 11 sati
Predstava za djecu
LAAV STORY – BASNOSLOVNA
Izvodi: Teatar Barakuda 2012
Prema Ezopovim basnama
Interaktivna, igrano-lutkarska predstava o nastanku jednog divnog prijateljstva. Mija i Matija su dvoje (ne)prijatelja iz istog razreda koji se uopće ne poznaju i ne mogu biti više različiti: Mija voli čitati knjige, priče, bajke i basne, a Matija voli matematiku i nogomet. 
ŽELIM ZNATI VIŠE
ŽELIM KUPITI ULAZNICU

 

srijeda, 15. 3. u 20 sati
Kazališna predstava
POBUNA, Elfriede Jelinek – LJUBAVNICE
Kazalište Hotel Bulić
Rad na tekstu Ljubavnice Elfriede Jelinek je izazov da se u suvremenom transformiranom društvenom kontekstu propituju pritisci na žensku poziciju koja je uzdrmana novim oblicima društvene i intimne represije. 
ŽELIM ZNATI VIŠE
ŽELIM KUPITI ULAZNICU

 

subota, 25. 3. u 20 sati
Hit predstava za odrasle
JULIJIN BALKON
Izvodi: Hit teatar
Oni su glumac, glumica i redateljica i imaju samo jedan zadatak, na scenu postaviti najveću ljubavnu priču svih vremena, „Romeo i Julija“. No uz lavinu komičnih situacija i neočekivanih preokreta ne uspijevaju se pomaknuti od scene balkona, pa je svaka verzija Romea i Julije na balkonu sve čudnovatija i komičnija od prethodne.
ŽELIM ZNATI VIŠE

 

nedjelja, 26. 3. u 11 sati
Predstava za djecu
MACA PAPUČARICA
Izvodi: GK Zorin dom
Na rubu šume malo je selo u kojem su sve kuće obojene u bijelo. Sve je uredno k’o po špagi i ljudi su jako dragi. U tom selu sve je u najboljem redu osim djece koja žive u svom neredu. Ne smeta djeci ništa. Ni to što su im sobe kao ratna bojišta…
ŽELIM ZNATI VIŠE

 

četvrtak, 30. 3. u 20 sati
KUC-a Travno – galerija Atomsko sklonište
Izložba
FLU – FLUXUS: „Hard Rain’s A-Gonna Fall“
Izložba u sklopu Festivala likovnih umjetnosti u Novom Zagrebu želi aktualizirati temu nuklearne panike. Početkom 1990-ih liberalno demokratska ideologija proglasila je svoj trijumf, odnosno „kraj povijesti“, završetak svih ideoloških sukoba. S ratom u Ukrajini ponovno se aktualizirao strah od nuklearnog rata.
ŽELIM ZNATI VIŠE

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here