Izložba 4 autora – Rijeka

0
2355

 

KIE, Kreativna industrija Europe & Relativna galerija poziva na otvorenje izložbe

4 autora

18.30h, srijeda 10.3.2021.

Relativna galerija, Pomerio 18, Rijeka

 

Izložba će trajati do 3.4.2021. i moći će se razgledati u radnom vremenu galerije (uto, sri, sub 10-12; pon-pet 17-19).

Na otvorenju će organizatorica/voditeljica izložbe Lea Maravić interaktivno provesti publiku kroz izložbu i predstaviti četvero slikara na topao i prijateljski način, pri čemu publiku uvodimo u ugodan svijet lijepih umjetnosti koji nije zamoran ili nerazumljiv već naprotiv, ispunjavajući.

Svaki autor će se kroz kratku anegdotu o svom umjetničkom stvaralaštvu predstaviti publici.

         Lana Gržetić                                                  Jelena Sitar Barbarić

                           

 

        Ivan Tomečak                                                    Sanjin Bakotić    

                           

 

 

Autori su jedinstvenih opusa, svatko konzistentno slijedeći svoje teme, stilove i autentični izraz. Upravo to je posebnost ove izložbe budući da je svaki autor predstavljen u zasebnoj prostoriji galerije i ima svoju malu samostalnu izložbu što publici otvara četiri slikarske osobnosti, četiri različita svijeta, četiri energije. Rad koji je pomno odabran i pripremljen za izlaganje publici je dosad uglavnom bio nepoznat, što zbog toga što su naši umjetnici mladi po godinama ili po slikarskom stažu ili što u gradu s premalo galerijskih prostora autori nemaju mogućnost susresti se s publikom, čime publika ostaje uskraćena za umjetničko djelo, a autor za povratnu informaciju, priznanje i zahvalnost okoline. Relativna galerija, svojim aktivnim izlagačkim pristupom, nastoji omogućiti ovaj susret u najvećoj mogućoj mjeri.

Organizator izložbe je Kreativna industrija Europe, udruga umjetnika i građana koji aktivno žive humanističke ideale i umjetnošću i kulturom pridonose ljepšem i pravednijem svijetu.

 

Pozdrav do srijede!

Dijana Lukić, predsjednica KIE

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here