Hrvatsko društvo pisaca i platforma Poetski tren zajedničkim programom obilježili Mjesec hrvatske knjige

0
1197

U nedavno zaključenom Mjesecu hrvatske knjige Hrvatsko društvo pisaca je u suradnji s platformom Poetski tren objavilo četiri videa nastala prema pjesmama iz ove godine objavljenih knjiga u svojoj biblioteci Poezije. To su Lampedusa, splav meduza Sanjina Sorela, Košute su plakale bez rogova Denisa Ćosića, Dva kruga, jedna tuga Davora Mandića i Trg, tržnica, nož Martine Vidaić čija je zbirka u srijedu, 17. studenog dobila nagradu Janko Polić Kamov Hrvatskog društva pisaca za najbolje književno djelo na hrvatskome jeziku.

Video-radovi nastali su virtualnom suradnjom pjesnika, likovnih i glazbenih umjetnika. Naši ponajbolji jazzisti Saša Nestorović, Miron Hauser, Miro Kadoić te Adrian Oproiu skladali su i izveli glazbu prema zadanim poetskim predlošcima. Likovni radovi odabrani su iz postojećih mapa Sebastijana Dračića, Aleksandra Bezinovića, Maje Boban i Damira Stojnića. Poeziju je interpretirala Gordana Kovačić. Program je ostvaren uz potporu Grada Zagreba.

Svi video-radovi trajno su izloženi sa slobodnim pristupom online na Poetskitren – YouTube, te na mrežnim i Facebook stranicama HrvatskoDruštvoPisaca | FacebookiKritika HDP | Facebook, a možete ih pogledati i ovdje.

Kliknite sa suvremenom poezijom na donjim poveznicama!

Poetski tren: Martina Vidaić – XXXIX.

 

Poetski tren: Davor Mandić – Prodajem tri

 

Poetski tren: Denis Ćosić – Kada je bog stvorio šumu

 

Poetski tren: Sanjin Sorel – Plovidba, ulomak

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here