Fotonatječaj: Bloomsday u Puli 2020. – #kartolinaizpule #pulauprolazu

0
1206
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Gradska knjižnica i čitaonica Pula provodi fotografski natječaj pod nazivom Bloomsday u Puli na temu „#kartolinaizpule #pulauprolazu“ koji će trajati od 1. do 30. lipnja 2020. godine.

Bloomsday je popularni naziv za 16. lipnja 1904. godine, dan kada je irski književnik James Joyce intimno upoznao Noru Barnacle, svoju životnu družicu, što ga je potaknulo da upravo u taj dan smjesti radnju romana Uliks. U svom je dobrovoljnom izgnanstvu živio jedno vrijeme u Puli, gdje je koncipirao i neke od svojih temeljnih estetskih i idejnih načela (Pulska bilježnica) te radio na zbirci priča Dublinci i na Portretu umjetnika u mladosti. James i Nora u Pulu su stigli 30. listopada brodom iz Trsta. U školi stranih jezika radio je do početka ožujka kada dobiva traženi premještaj u tršćansku podružnicu škole.

Bloomsday se u cijelom svijetu, pa tako i u Puli tradicionalno obilježava raznovrsnim programima. Knjižnica kao gradsko kulturno, obrazovno i informacijsko središte te promicatelj kulture čitanja u povodu obilježavanja Bloomsdayja objavljuje fotografski natječaj s ciljem promicanja kulture čitanja i populariziranja važnosti knjige.

Pozivamo sve ljubitelje fotografije, amatere i profesionalce da se uključe, fotografijom zabilježe i pošalju omiljene vizure Pule, koje uključuju zanimljive detalje (ljude, znamenitosti, skrivene detalje…). Ovim natječajem želimo potaknuti umjetnike i amatere, sve naše sugrađane, slučajne prolaznike, neovisno o njihovoj dobi, da pokažu što Pulu čini Pulom.

Izvor i uvjeti natječaja: https://gkc-pula.hr/hr/novosti/?post_id=2236&post_slug=fotonatjecaj-bloomsday-u-puli-2020-kartolinaizpule-pulauprolazu

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here