Cantus Classic radio

0
250
Foto: S. Hermann & F. Richter - Pixabay

Hrvatska suvremena umjetnička glazba od samog je osnutka u fokusu nakladničke djelatnosti izdavačke kuće Cantus d.o.o., utemeljene u veljači 2000. Tijekom više od dva desetljeća Cantus također kontinuirano promovira hrvatsku umjetničku glazbu putem koncerata i drugih manifestacija u vlastitoj organizaciji. Od srpnja ove godine putem internet linka i aplikacija moguće je slušati i prvi internetski radio s hrvatskom suvremenom umjetničkom glazbom.

Na Cantus Classic radiju emitira se gotovo cjelovita Cantusova arhiva klasične glazbe, koja broji preko tisuću skladbi, što okvirno iznosi 150 sati klasične glazbe. Cantus Classic emitira klasičnu glazbu 24/7 tijekom cijele godine bez oglasa i govornih emisija, a arhiva radija bit će kontinuirano ažurirana novim izdanjima.

“Izuzetno nam je drago što smo pokrenuli Cantus Classic internetski radio jer ćemo ovim putem približiti klasičnu glazbu, a samim time i bogatu arhivu diskografske kuće Cantus, široj javnosti kojoj će biti dostupna samo na jedan klik. Cantusova arhiva otkriva bogatstvo hrvatskog glazbenog stvaralaštva, ali i velik broj izvrsnih interpreta te vjerujemo da će putem Cantus Classic radija privući brojne slušatelje željne ovakvog sadržaja. Internetski radio nam daje slobodu da se cijeli dan tijekom cijele godine emitira isključivo glazba. Tijekom slušanja jasno je vidljivo o kojoj skladbi je riječ, pa pozivamo sve da u daljnje otkrivanje glazbe posjete i naš web shop gdje mogu kupiti izdanje ili ga detaljnije poslušati na digitalnim servisima”, rekli su iz Cantusa.

Samom radiju moguće je pristupiti preko službene web stranice ili putem mobilnih aplikacija (Slooshaj, TuneIn i ostale).

https://www.cantus.hr/cantus-classic-online-radio-hr9.html

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here