Fotografija: ROB du BOT – Toy Photography – Anita Nadj

0
1314

 

Centar Kulture predstavlja fotografije Anite Nadj. Serija fotografija koju nam predstavlja autorica drugačija je od svih dosadašnjih koje smo mogli vidjeti na stranici Centar Kulture. U seriji fotografija “ROB du BOT” pratimo dogodovštine malog robota igračke Dingbot iz 80-ih godina koju je izradio Tomy. 

Mali robot koji se nađe u raznim situacijama teško da će nekoga ostaviti ravnodušnim. 

Autorica od malog robota stvara lik s kojim se lako povežemo, dapače poistovjetimo i uživimo u njegovim zgodama i nezgodama. Teško je da će netko ostati ravnodušan na malenog robota, njegove simpatične, ponekad nespretne radnje i uloge u koje ga stavlja Anita. Teme se kreću od filmografije, uobičajenih životnih situacija do umjetnosti. Na trenutak nam se može činiti da je mali robot oživio i budi u nama osjećaje empatije, uzbuđenja, sreće i radosti. Da bi se osmislila fotografija koja bi nas nasmijala potrebna je doza lucidnosti, talenta, inteligencije i trenutak inspiracije. Spoj navedenih vrlina mogu stvoriti rezultat koji će nas oduševiti, ostaviti bez daha, nasmijati ili ostaviti bez riječi. Rijetko kad imamo prilike naići na tako pronicljivog i talentiranog fotografa/kinju koji će uspješno osmisliti scenu, koreografiju, temu, radnju i glavnog aktera staviti u kontekst događaja kao što to radi Anita Nadj.

 

“Mali slatki protagonist pod imenom ROB du BOT podijelit će svoj kreativan i smiješan svijet kojemu je cilj da zabavi gledatelja.  

Fotografije u podijeljene u serije. Svaka serija prati određenu temu. Naći će se tu dogodovština koje se robotu mogu dogoditi kad je preznatiželjan, prilika da bude netko poznat ili da se utjelovi u zanimljiv lik kao i omaža filmovima i filmskoj kulturi. 

Iz dodatne zabave uz svaku će fotografiju biti objavljena pjesma. Anita Nadj

ROB du BOT Playlista  http://bit.ly/3vPaTsD

 

https://www.facebook.com/rob.du.bot

https://www.instagram.com/rob.du.bot/

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here