Fotografija: Retrospektiva –Trag ulice – Anita Nadj

0
1573

Centar Kulture predstavlja seriju fotografija “Trag ulice”, autorice Anite Nadj.

Retrospektiva –Trag ulice

 

Anita o fotografijama kaže: 

Mala selekcija ulične fotografije grada Zagreba kroz fragmente i njegove stanovnike.
Pristup je klasičan i jednostavan koji može nositi priču fotografije samostalno ali isto tako određeni skup fotografija može napraviti jaku konceptualnu priču.
Crno-bijela fotografija je učestala u mom radu. Prenosi poetsku težinu i nostalgičnost.

 

 

O autorici: Anita Nadj rođena je u Zagrebu 1981. godine. Od malih nogu očarana je filmskim svijetom, kamerom i fotografijom, odrasla je u svijetu VHS kazeta i filmskih plakata.
2008. godine nabavlja svoj prvi fotoaparat i započinje aktivno „okidati“. Nakon završenog tečaja za ‘Fotografa različitih tehnika’ 2009. godine posvećuje se pretežito konceptualnoj i crno-bijeloj fotografiji, poglavito zbog psihološkog aspekta i neograničene igre s mislima pri povezivanju realnog i osobnog, fiktivnog, svijeta. Za Anitu emocija prenesena crno-bijelom fotografijom ima, posebnu poetsku težinu i emociju.
Za svoju strast prema koncertnoj fotografiji „krivi“ poglavito Boška Petrovića i njegov B.P. klub – tamo je uz njegov blagoslov, zakoračila među glazbenike i instrumente, među emocije i melodije i još se nije zasitila. Koncertnom fotografijom nastoji uloviti i prenijeti onu emociju koja je osobna i unikatna. Naprotiv, uz koncertnu fotografiju danas se bavi i video snimanjem koncerata i video spotova.
2018-te nastaje prvi glazbeno dokumentarni film ‘Dok nas glazba ne rastavi’ s premijerom u FonoKinoteci te sudjelovanje na dva glazbena festivala, “dokuMfest”u Zenici i Rokudokumentarni dani u Crnoj Gori.

Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama fotografije te jednoj samostalnoj putujućoj pod nazivom ‘Bibliocikliranje’ koja je prošla devet gradova Hrvatske.

web: https://anita-nadj.wixsite.com/anitanadj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here