FOTOGRAFIJA: Aleksandar Tomulić – ciklus fotografija ulica i more

0
1711

 

Centar Kulture predstavlja fotografije Aleksandra Tomulića

Ovaj riječki umjetnički fotograf je jedan od najnagrađivanijih hrvatskih fotografa s visokim zvanjem Excellence FIAP (EFIAP) dobivenim od krovne svjetske udruge za umjetničku fotografiju FIAP sa sjedištem u Parizu. Dobio je 2019. godine do sada najveće priznanje za svoj umjetnički rad u vidu Godišnje nagrade Grada Rijeke za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos promociji riječke fotografije u svijetu. Fotografijom je fasciniran zbog te magije neponovljivog zamrznutog trenutka te s osjećajem za svjetlo, kompoziciju i trenutak stvara svoje naizgled jednostavne fotografije. U svom radu preferira uličnu fotografiju i primorske motive, a voli i eksperimentiranje s apstraktnim motivima te dinamiku i šarenilo karnevala. U ovoj galeriji su prezentirani radovi iz ciklusa ulica i more.

 

 

O autoru: Aleksandar Tomulić rođen je 1967. g. u Rijeci. Diplomirao je strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci 1991. gdje i danas živi i radi. Sustavno se bavi fotografijom od početka 2004. godine, a druženje s fotografijom traje od djetinjstva. Od 2009. godine je član FIAP-a, primljen je u 2010. godini u članstvo HDLU Rijeka, a iste godine je dobio zvanje Artist FIAP (AFIAP), dok 2012. godine dobiva visoko zvanje Excellence FIAP (EFIAP). Član je Fotokluba Color iz Rijeke i Fotokluba Pag. Izlagao je na 15 samostalnih izložbi te na preko 480 skupnih izložbi i dobio preko 270 nagrada i priznanja, a posebno treba izdvojiti 34 zlatne medalje na FIAP i PSA salonima u Indiji, Nizozemskoj, Portugalu, Srbiji i Hrvatskoj, godišnju nagradu Grada Rijeke 2019. g., godišnju nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2019. g., godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za 2009. i 2010. te nagrade “Apoksiomen” za unapređenje kvalitete kulturnog stvaralaštva u PGŽ za 2009., 2010., 2011., 2015., 2016., 2017. i 2018. g. Devet puta je uvršten u nacionalnu selekciju Hrvatskog fotosaveza na FIAP Biennalima te dva puta uvršten u recentni prikaz Hrvatske fotografije na izložbama Hrvatskog fotosaveza. Bio je selektor i član žirija više fotografskih FIAP salona i natječaja. Fotografije su mu objavljivane u knjigama i monografijama, na naslovnicama knjiga i kataloga te u fotografskim časopisima i na kalendarima. Od početka 2013. godine radi i kao fotografski instruktor i održava fotografske tečajeve i radionice, a od proljeća 2015. godine prihvaćen je kao mentor iz područja fotografije u STARTUP Inkubatoru Rijeka.

Više detalja o izložbama i nagradama ima na web stranici autora, a tamo su i kontakti putem kojih se možete obratiti autoru za kupovinu fotografija u bilo kojem obliku i veličini.

Linkovi:
www.spotfoto.info
www.facebook.com/aleksandar.tomulic
www.instagram.com/spotfoto5
www.500px.com/spotfoto

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here