TRAJNI ŽIG

1
856

Foto: JL.G – Pixabay

TRAJNI ŽIG

U zrcalu gledam nedovršene konture cijelog svijeta ispisanog na mom licu, treba mi malo više rime, da bih u ovoj pjesmi bez posvete za svačiji ukus bila bezbojna, a da o stihovima i ne pišem i ne znam više tko mi je interesantan ovih dana, nosim “casual” lica obješena oko mog vrata poput kamena kao reklamu mog srca.

Daj mi obećanje bez smisla i zagrlit ću te, trguj riječima kao ribom, zabavljaj ove maske što se smiju i odlaze svaka svojim bezbojnim tragom.

U mnoštvu sam pronašla svoj lik kako besciljno ide nekim stazama i ne zna gdje će se odmoriti, taj lik koji zaboravlja zašto se uopće nalazi među tom masom i dok sam završavala površno pregledavanje kontura mog lica, zazvonio je telefon….neki glas me okrznuo svojom osjetljivošću, ali ne pronalazim se.

U svakom slučaju, zidove gradimo i rušimo sami, a taj glas, milozvučan, mekan i pozivajući ….obećava meni, maestralu duše, da će na nevidljivom mjestu moje kože ostaviti svoj trajni žig.

Jadranka Varga

 

O autorici: Jadranka Varga rođena je 05.05.1957. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu, gimnaziju općeg smjera i Ekonomski fakultet, stručna sprema VŠS, ekonomista, udata, bez djece, a od 01.01.2014. je u mirovini. Poeziju piše od 1969. godine kad je imala 12 godina napisavši svoje prve 3 pjesme i od tad se nije zaustavila. Izdala je 15 samostalnih zbirki poezije plus 5 zajedničkih u digitalnom i tiskanom obliku i to su sve pjesme koje prožimaju cijeli njen život, okrećući je njoj samoj u taj jedinstven izričaj refleksivno-duhovno-ljubavne poezije, čije objavljivanje je krenulo na blogu: http://shadowofsoul.blog.hr/ Ovaj blog je nazvan „SJENA DUŠE“ po kojem je izdana injena 1. samostalna zbirka poezije „Sjena duše“. Sudjelovala je i na raznim domaćim i međunarodnim pjesničkim natječajima, a njene pjesme se nalaze i u raznim zajedničkim zbornicima sa tih natječaja. Članica je Hrvatskog književnog društva Rijeka, Braće Fučak 5a, 51000 Rijeka kao i mnogih pjesničkih grupa na Facebooku.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here