Film u bolnici

0
155

Udruga Djeca susreću umjetnost provodi projekt Film u bolnici na odjelima zagrebačkih bolnica još od davne 2014. godine. Danas se projekt razvio u pan-europsku inačicu koja se od 2018. godine provodi u 6 europskih zemalja omogućavajući dostupnost kulturnog sadržaja djeci u ranjivim situacijama iza koje uz Udrugu DSU stoje i filmski festivali za djecu JEF (Belgija), BUFF Film Festival (Švedska), distributeri i producenti iz Španjolske Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, art kino iz Slovenije Javni zavod Kinodvor te organizacija koja provodi kreativne programe filma Il Nuovo Fantarca Onlus A R.L. iz Italije.

Pristup platformi filmubolnici.org kao i brojnim online & offline aktivnostima besplatan je za sve male pacijente kojima je tako omogućen pristup biranoj bazi filmova, edukativnom i interaktivnom sadržaju, sudjelovanje na Zoom radionicama te susrete s filmskim profesionalcima, učenje i ono najvažnije, kreativne razgovore, što čini njihove bolničke dane lakšim i ugodnijim. Pristup platformi je moguć uz unos koda dostupnog na bolničkim odjelima od medicinskog osoblja kao i upitom na bolnice@sedmikontinent.org.

Program Škola u bolnici, koji se provodi diljem bolnica, osigurava pristup obaveznoj nastavi hospitaliziranoj djeci. A zahvaljujući njemu Film u bolnici kroz predmetni filmski program udruge Djeca susreću umjetnost — Sedmi kontinent obogaćuje edukativni sadržaj hospitaliziranoj djeci i mladima, naslanjajući se na Nastavni plan i program Republike Hrvatske u okviru nastave hrvatskog jezika za osnovnu školu — filma i medijske kulture. Ne samo to već i uljepšava trenutke u bolnici te ih motivira uključivanjem u niz organiziranih kreativnih radionica i analiza filmova.

Projekt sufinanciraju MEDIA potprogram, Ministarstvo kulture, HAVC — Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Ured za udruge.

Udruga Djeca susreću umjetnost od 2012. aktivno mari o filmskoj pismenosti djece i mladih.

Na omiljenom filmskom kontinentu za djecu svoj će kutak pronaći brojni mališani, za koje Sedmi kontinent i po izlasku iz bolnice priprema brojne zanimljive sadržaje. Jer čaroban svijet sedme umjetnosti za svakoga nudi uvijek ponešto! 

Izvor: filmubolnici.org  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here