Film Stanke Gjurić na prestižnom festivalu u Kaliforniji.

0
191

Film Stanke Gjurić na prestižnom festivalu u Kaliforniji. U žiriju festivala i dvostruki dobitnik Oskara – Rick Carter

 

Kratkometražni film pjesnikinje i filmašice Stanke Gjurić, „Ljetno jutro“ („Summer morning“) u programu je službene selekcije filmskog festivala ESMOA, koji počinje 30. studenog u El Segundu u Kaliforniji (SAD). Osim jednog hrvatskog filma, u službenoj selekciji našli su se još filmovi redatelja iz Izraela, Engleske, Kanade, SAD-a, Australije, Italije, Njemačke, Bjelorusije, Austrije, Indije, Ukrajine, Portugala, Rumunjske, Egipta, Irana, Uzbekistana, Argentine, Bugarske, Kine, Francuske, Turske, Novog Zelanda i Brazila. Pristigli radovi natječu se u tri kategorije: animacija, film i Video art.
Misija ESMoA je djelovati kao katalizator kreativnog razmišljanja u South Bayu i širem području Los Angelesa s fokusom na eksperimentalne izložbe, angažman zajednice i umjetničko obrazovanje.
Definiran kao eksperimentalni muzej, a ne tradicionalni muzej, ESMoA je provokativan, svjež i agilan partner u zajednici, koji nastoji ponovno kalibrirati pravila razumijevanja, znanja i djelovanja kroz umjetnost. ESMoA vjeruje da su umjetnost, umjetničko obrazovanje i humanističke znanosti temelj svakog društva.
ESMoA je oduvijek težila rekontekstualizaciji etablirane umjetnosti dok je u tom procesu nadahnjivala posjetitelje da promisle što znači baviti se takvim umjetničkim djelima.
Ovogodišnji žiri festivala čine: 
– Rick Carterdvostruki dobitnik Oscara i scenograf za filmove “Avatar” Jima Camerona i “Lincoln” Stevena Spielberga
– Phet Mahathongdy, glumica, spisateljica i redateljica. Nedavno je završila produkciju filma “Monster: The Jeffrey Dahmer Story” Ryana Murphyja za Netflix
– Morgan Rojas, filmska kritičarka i osnivačica Cinemacyja – web stranice posvećene otkrivanju najnovijeg nezavisnog i umjetničkog filma
– Matteo Tibiletti, glumac, pisac, kazališni redatelj i filmašGodine 2021. izabran je za nastavnika mobilnog filma (na otoku Braču u Hrvatskoj, i u gradu Brau u Pijemontu) za sudjelovanje u međunarodnom projektu “Cine”, koji promovira Slow Food International u suradnji s Europskom unijom i Mobile Film Festivalom. 
Kustosica festivala 2022 ESMOa Video Ar i Filmskog festivala od 2017. je Eugenia Torre, trenutno direktorica informacija i medija gdje upravlja različitim aspektima organizacije umjetničkog laboratorija.   
Nagradu 2022. dizajnirala je umjetnica iz Los Angelesa Adriana Rivera, službeni poster Video Art + Film Festivala 2022: BLISS dizajnirao je umjetnik Mingmei Li.

https://esmoa.org/film_festival/2022-esmoa-video-art-film-festival-bliss/
https://esmoa.org/
https://www.facebook.com/ljetno.jutro

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here