Film Stanke Gjurić na festivalu u Islamabadu

0
693

Međunarodno proslavljen kratkometražni igrani film Stanke Gjurić „Ljetno jutro“ koji je do sada sudjelovao na više inozemnih filmskih festivala (Indija, Engleska, Austrija, itd.), ušao je u službenu selekciju Međunarodnog filmskog festivala ’60SIFF’  u Islamabadu (Pakistan), koji se održava početkom kolovoza 2023.

’60 SIFF’ izrastao je u festivalski slavnu inicijativu, te kao takav imao prilike održavati projekcije, kako diljem Pakistana, tako i međunarodno, na Open Space Network, Delhi International Film Festivalu u Indiji, AIESEC Blida u Alžiru, sjedištu USIP-a u Washingtonu DC i Sveučilištu Harvard u Bostonu, te na nekoliko drugih lokacija u SAD-u.

Festival je pokrenut s ciljem osnaživanja mladih, njegujući pozitivno iskustvo učenja, poboljšanja razumijevanja duboko ukorijenjenih problema, te je istovremeno i platforma za sve talentirane filmaše iz cijelog svijeta koja je korak bliže premošćivanju jaza između kultura i stvaranju jakih globalnih veza među estetski vođenim pojedincima.
Ovakav kontinuirani protok informacija za mnoge je točka obrazovanja, educiranja, osvještavanja i inspiracije.
’60SIFF’ stvara zajednicu sudionika, ambicioznih filmaša i publike. Svake je godine sve bliže smanjenju jaza među kulturama i stvaranju bliskih svjetskih veza.
Ove godine festival također putuje na projekcije u različite zemlje, ne ograničavajući se na Pakistan.

https://60siff.co/

https://www.facebook.com/ljetno.jutro

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here