Film hrvatske autorice na značajnom festivalu u Indiji

0
635

Žiri značajnog filmskog festivala ‘Kalakari Film Fest’, imao je nelak zadatak da između mnoštva na natječaj pristiglih filmova, odabere one koji će 25. ožujka biti prikazani na festivalu u Indiju. U službenu selekciju tako je ušao i fantastični, igrano-animirani film za djecu i odrasle, “Link”, hrvatske filmašice Stanke Gjurić.  Osnovna tema filma je neraskidiva veza s djetinjstvom i povezanost s djetetom u sebi.

U filmu se, od impresivnih detalja, posebnom tehnikom montaže spajaju crno-bijeli dijelovi s onima u koloru, kako bi se vizualno razgraničilo djetinjstvo od odraslosti. Nosioci glavnih (i jedinih) uloga u filmu su četverogodišnja (u vrijeme snimanja, 2021.) Dakota Bilen, ali i autorica filma, Stanka Gjurić koja u filmu igra samu sebe. 

‘Kalakari Film Fest’ nalazi se među top 10 festivala u Indiji. To je, štoviše, ekskluzivni događaj u za nadolazeće umjetnike, ali i mislioce. Dodjela nagrada i umjetnički festival kojeg je osmislio Rishi Nikama, održava se u gradu Dewasu u indijskoj državi Madhya Pradesh, a gdje se dodjeljuju najprestižnije nagrade za film, animaciju, vizualne efekte i filmsku fotografiju na indijskom potkontinentu i šire.

 

https://www.rishinikam-kalakari.com/

https://www.instagram.com/kalakari_filmfest/

https://www.facebook.com/shortfantasyLink

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here