Video: Zbirka „Srce na dlanu“

0
1746

 

Nakon uspješne virtualne izložbe likovnih radova članova Likovne sekcije „Podravka 72“, KUD Podravka nastavlja u istom tonu; predstavljamo vam virtualnu promociju Zbornika radova „Srce na dlanu“ članova Literarne sekcije i Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka!

 

 

Literarna sekcija KUD-a Podravka osnovana je 1975. godine, a tijekom godina postojanja unutar sekcije kontinuirano su objavljivani zajednički zbornici radova članova. Koncem prošle, 2020. godine, pod naslovom „Srce na dlanu“ tiskan je jedanaesti Zbornik radova Literarne sekcije KUD-a Podravka.

Dok je u poeziji „Srce na dlanu“ izrečena ljubav prema ljepoti rodnog kraja, ljudima s kojima se tu svakodnevno susrećemo, kao i intimnim osjećajima prema „njemu“ ili „njoj“, virtualna promocija Zbornika donosi interpretacije stihova svestranih autora, uz vizualno isticanje onih motiva koji su za autorska djela i zaslužni.

Za sam Zbornik, ali i njegovu virtualnu promociju se slobodno može kazati kako se radi o uspješnoj suradnji pjesnika i slikara. Osjeća se zajedništvo i pripadanje istom umjetničkom krugu onih stvaratelja koji imaju vrlo blisko nadahnuće.

Ilustracije za Zbornik nacrtali su članovi Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here