Dvije nagrade filmovima Stanke Gjurić

0
933

 

Filmovi Stanke Gjurić, “Perfect Tattoo”  i “Lavograd’/’Lioncity“, osvojili su nagrade, oba – nagradu za najbolji igrani film ‘Best Fiction’. Prvi, na “Summer Film Festivalu”, a drugi na “Teknochat Film Festivalu”  u Barceloni (Španjolska).
Na festivalu pod zajedničkim nazivom “4 Seasons Film Festivalu” sudjelovalo je petnaest zemalja s tri kontinenta.

Recenzija filma “Perfect Tattoo”, od strane stručnog žirija:

“Sjajan igrani film sa završnicom trilera. Crno-bijelo fotografija dotjerana je do savršenstva,  i kao takva donosi koncentriranost na svaku pojedinu scenu. Vrlo dobar izbor. Ritam filma je u krešendu, što pomaže gledatelju da se uživi, i sam sebe pozicionira u priči. Film istovremeno iznenađuje neočekivanim detaljima. Odlična izvedba.”
    Također, njen šesnaestominutni film za djecu, “Lioncity/Lavograd”, je osvojio nagradu ‘Best Fiction’. Inače, na tom su festivalu i ove, kao i svake godine, dodijeljene nagrade u kategorijama: Najbolji scenarij, Najbolja glumica/glumac, Najbolji redatelj, Najbolji igrani film, Najbolja glazba, Najbolja animacija, pa sve do Nagrade publike itd.
Film je sniman u Stankinu rodnom gradu Čakovcu, a u njemu je prikazan grad koji su zauzeli lavovi, a kojeg, u suradnji s prirodom, brani trinaestogodišnji dječak.

 

Recenzija stručnog žirija:

„Viđenje iz aspekta djeteta nije lako prenijeti u kinematografiju. U ovom filmu, u prvom licu možemo doživjeti radnju kao da smo i sami djeca. Poput glavnog lika ulazimo u njegov svijet i razumijevanje. Vrlo dobra umjetnička režija i gluma. Prirodni i diafani prizori. Vrlo dobro osvjetljenje.”

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here