ART supermarket u Relativnoj galeriji

0
933
Kutak vedrih boja

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe/akcije

ART SUPERMARKET

u utorak 29.11.22. u 18.00 h

u Relativnoj galeriji, Pomerio 18

 

Prodati umjetničko djelo je također umjetnost. 

Budući građani radije ulaze u market nego galeriju, u mjesecu mega kupnje, naša galerija pretvara se u market, i to kakav – SUPERMARKET. Cijene umjetnina su snižene/srozane i do 70%. Tu su i posebne ponude, košarice i božićne pjesme (za koje je dokazano da potiču kupnju). Nijedna umjetnina nije skuplja od 999 kn. Zar to nije senzacionalno? Sve se urotilo da postanete vlasnikom umjetnine.

Budući je sve već kupljeno što nam je moglo trebati, (a većinom nije trebalo), potrošačku radost sad pronalazimo u kupnji umjetničkih djela, okružujemo se njima i stvaramo profinjen umjetnički ugođaj svog doma, s energijama visokih duhovnih vibracija. (Usputni efekt kojeg svjesno ili nesvjesno proizvodimo – smanjujemo kupnju industrijskih proizvoda, baziranih na eksploataciji jeftine ili besplatne radne snage, sabotiramo logiku kapitalizma, koji u želji za profitom proizvodi goleme količine nepotrebnih roba/smeća, koje nas ubrzano tjera u propast). A božićne poklone ionako kanimo kupiti. Ukratko, umjesto u shopping centar, dođite u Relativnu galeriju. 

 

U predbožićnom vremenu, kad materijalizam našeg društva doseže svoje vrhunce, razloga da galerija sebe naziva supermarketom ima puno: preživljavanje, zarada, stvaranje uvjeta za daljnji rad, grupni performans, provociranje reakcije, diskusije, podrivanje neprijatelja iznutra… ili samo dobra zabava, koja je sama po sebi dovoljan razlog. Dođite u Relativnu da ovu stvar istražite, a usput kupite neku umjetninu za sebe i svoje najdraže.

 

Radno vrijeme Art supermarketa: uto/sub 10-12; pon/uto/sri/čet/pet 17-20 h. Akcija će trajati do 23.12.22.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here