Svjetski dan veganstva – “Neka jedu kolače!

0
1143

Završena je posljednja faza ovogodišnjeg dijela projekta “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” koja je bila usmjerena prema podizanju svijesti javnosti o moralnom aspektu veganskog načina života i važnosti zaštite životinja. Projekt “Neka jedu kolače! / Let Them Eat Cake!” dio je IF Festivala – Međunarodnog festivala postavljanja pitanja.

Video povodom Svjetskog dana veganstva nastao putem javnog poziva kojeg je objavila umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost.

Svjetski dan veganstva održava se 1. studenog, a ovaj dan usmjeren je na podizanje svijesti javnosti o moralnom aspektu veganskog načina života i važnosti zaštite životinja.

Video možete pogledati ovdje:

Sve o dosadašnjim fazama projekta kojima su se obrađivale teme nepismenosti, mira i položaja seoskih žena moguće je pronaći u videogaleriji na poveznici http://let-them-eat-cake.arktik.eu/category/videogalerija/.

“Umjetnost dostupna svima”

Ovim projektom umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost dopire do široke publike zbog sadržaja koji predstavlja kombinaciju kuhanja i prehrane kao općeg interesa, te umjetnosti i aktivistički zadanih tema kojima se društvo i mediji uvijek trebaju baviti više

Projekt “Neka jedu kolače!” dio je inicijative “Umjetnost dostupna svima” kojom se omogućava umjetnicima da prezentiraju svoje radove neovisno o akademskoj pozadini i bez diskriminacije bazirane na broju prethodno postavljenih izložbi ili diskriminacije umjetnika po dobnoj osnovi, držeći se isključivo pogođenosti teme rada i intrigantnosti koncepta kojim se motivi obrađuju. Umjetnička organizacija ARKTIK kontinuirano podržava inovativnu i proaktivnu participaciju publike u stvaranju suvremene umjetničke scene, bez obzira na financijski status pojedinca. Umjetnička organizacija ARKTIK  smatra da umjetnost mora biti dostupna svima. Više o inicijativi “Umjetnost dostupna svima” moguće je pronaći na uds.arktik.eu

Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Projekt je dio inicijative “Umjetnost dostupna svima”.

Mrežne stranice za praćenje projekta:

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here