Soba priča Lilipjer potaknula književnu suradnju Koprivničko-križevačke i Međimurske županije

0
742

U želji da se aktivno potiče kreativnost pisanja kod djece, ali i da se potakne književna suradnja između dviju županija, Koprivničko-križevačke i Međimurske, Soba priča Lilipjer i Hrvatske šume UŠP Podružnica Koprivnica sponzorirat će dva natječaja udruge Mlada pera te nagraditi najaktivniju školu u literarnim natječajima udruge Mlada pera od osnivanja do danas.

Na prijedlog predsjednika udruge Mlada pera Gorkića Taradija 12 učenika OŠ Gornji Mihaljevec, najaktivnije škole u sudjelovanju na literarnim natječajima udruge Mlada pera od osnivanja do danas koju je udruga već proglasila Izvorom literarnog izražavanja mladih uživat će u posjetu Sobi priča Lilipjer u Križevcima (književnikova soba). U sklopu posjeta u Sobi priča Lilipjer održat će se književni susret s književnikom za djecu i odrasle Josipom Petrlićem Pjerom i doživjeti autentično razgledavanje grada  Križevaca, „Putem Pjerovih književnih likova“.  Troškove iznajmljivanja kombija i prijevoza sponzoriraju Hrvatske šume d.o.o UŠP Podružnica Koprivnica.

Soba priča Lilipjer iz Križevaca je mjesto gdje se na inventivan i ekspresivan način pristupa i potiče nesputano razmišljanje u stvaranju, pisanju i izražavanju kod i od djece vrtićkog doba do zrelih godina. Sama originalnost postava Pjerovih objavljenih djela kroz moto „Upoznaj pisca kroz njegovo djelo i njegovo radno okruženje“ u Sobi daje novi nivo prezentacije pisanog autorskog stvaralaštva i prvih susreta sa živućim piscem.

Soba kao takva je postala nezaobilazni turističku punkt u Križevcima posebno za djecu školskog uzrasta i preporuča se za posjet svim osnovnim školama diljem Hrvatske.

Voditelji Sobe su Ljiljana Petrlić i Josip Petrlić Pjer.

Za literarne natječaje Kontinent ili more, u čemu različite su zore? Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’ osigurano je 6 knjiga za djecu „Priče iz šume“ autora Josipa Petrlića Pjera iz Križevaca koja je i nastala uz sponzorstvo Hrvatskih šuma UŠP Podružnica Koprivnica.

JOSIP PETRLIĆ PJER, književnik za djecu i odrasle, rođen je 1962. godine u selu Stupe pokraj Križevaca. Živi i radi u Križevcima. Branitelj je bio od 1991. – 1995. godine. Svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Pjesnik je i pisac, kantautor, rukometni trener, dramski pisac, režiser, scenarist, radijski urednik i voditelj, organizator i moderator raznih programa, novinar, a radi i postave umjetničkih slika.

Dobitnik je PRIZNANJA GRADA KRIŽEVACA za 2019. godinu za svestrani literarni i kulturno-umjetnički rad te promociju Križevaca i križevačkog kraja diljem Hrvatske.

Piše za djecu i odrasle no najviše voli rad s djecom u dobi od 3-10 godina. Diljem Hrvatske održava književne susrete u školama i vrtićima, a jedan je od vrlo rijetkih književnika koji književne susrete održava u posebno odgojno-obrazovnim ustanovama za učenike s većim teškoćama u razvoju. Do sada objavio dvanaest knjiga od toga osam za djecu. Osnivač je i predsjednik Križevačke udruge pjesnika i pisaca (KUPP).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here