Otvorenje izložbe Ulov i aukcija namijenjena građanima

0
721
Crta na prodaju

Pozivamo vas na svečano zatvaranje izložbe s nazivom 

Ulov 

i aukciju namijenjenu građanima, 

u ponedjeljak 5.7.2021. u 18 sati u Relativnoj galeriji, Pomerio 18.

 Građani će dobiti priliku za odličnu kupnju oko 200 radova 30 riječkih autora, čime KIE nastavlja tradiciju povoljne kupnje za građane u direktnom kontaktu s umjetnikom i djelom. Živa praksa i komunikacija vraća publiku u galerije, čime KIE ispunjava svoju svrhu – osigurava da umjetnička informacija stigne do onoga kome je namijenjena. S druge strane, tržište umjetnina osigurava egzistenciju umjetnika. Stoga je KIE uzeo u zadatak da aktivira tržište likovnih umjetnosti u prostoru i vremenu koje je vrlo ograničavajuće za kulturu.

U 18.30 će javnosti biti prezentiran angažirani konceptualni rad „Crta“ Dijane Lukić, čija je vrijednost 100.101 euro. Pozivamo vas da istražite o čemu se radi, a za sad ćemo nagovijestiti da iza crte stoji humanost, bolji život, pravedno društvo, paralelan svijet te vjera da je sve to moguće.  

Izložba, koja u Relativnoj galeriji traje već tri tjedna je suvremena, raznolika, zanimljiva, visoke umjetničke kvalitete i angažirana. Potiče na razmišljanje, filozofiranje, smijeh, suosjećanje i poneko osvještavanje programa straha te koliko smo zanemarili srce, zaboravili na radost i osjećaj ispunjenosti koji idu u paketu s umjetnošću. Umjetnost nam pripada – moto je pod kojim KIE podsjeća građane da je umjetnost u svojoj suštini duboko demokratska, pristupačna i upravo građanima i namijenjena.

Vidimo se u Relativnoj!

Kreativna industrija Europe

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here