OTVORENJE IZLOŽBE “SNAGA I NJEŽNOST” SANJINA BAKOTIĆA

0
579

KREATIVNA INDUSTRIJA EUROPE I RELATIVNA GALERIJA

pozivaju Vas na otvorenje izložbe

 

Snaga i nježnost

Sanjina Bakotića

koje će se održati u srijedu 25.5.22. u 19 h 

na adresi Pomerio 18, Rijeka

 

 

Izložba “Snaga i nježnost” autora Sanjina Bakotića obuhvaća 20-ak radova različitih dimenzija  inspiriranih grčkom i rimskom mitologijom utemeljenom na legendama nastalim u drevna vremena kao potreba čovjekova uma da sam sebi objasni sve ono neobjašnjivo. Autor istražuje utjecaj mitologije na suvremenu kulturu i pronalazi poveznicu između čovjekovog opstojanja i životinjskog postojanja. Poveznica je u tijelu, u kretnji, u življenju. Tijela se nalaze u savršenoj ravnoteži u pokretu, a njihova se ljepota veliča. Promatrajući ih učimo kako osvijestiti svoje tijelo, njegovu stvarnost i taktilnu osjetljivost. Tijela su istovremeno i snažna i nježna. Snagu pronalazimo u nježnosti koju pružamo, a  nježnost je odlika snažnoga duha. Pokazivati je znači biti svjestan svojih emocija kao i djelovati snažno i nježno neovisno o njima. 

                                                                        (Iz osvrta kustosice Matee Bakotić)

 

Sanjin Bakotić rođen je u Rijeci 1955.godine. Nakon duge profesionalne karijere posvećuje se slikarstvu. Svoje radove izlaže na grupnim i samostalnim izložbama u Rijeci i Zagrebu, a njegova dva ateljea nalaze se u Lovranu i na otoku Iloviku.”Snaga i nježnost” njegova je treća samostalna izložba na kojoj je izložena nova serija radova nastala u 2022.godini. 

Izložba ostaje otvorena do 15.6.2022., a može se razgledati u radnom vremenu galerije, uto/sub od 10 do 12 te pon/uto/sri/čet/pet od 17 do 20 sati. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here