Otvorena izložba radova polaznika u sklopu projekta „Obojimo naše osjećanje“ u Vinici

0
445

U subotu, 1. srpnja 2023. godine u holu zgrade Općine Vinica, otvorena je izložba nastalih radova na radionicama u sklopu projekta „Obojimo naše osjećaje“ kojegje organizirala Udruga mladih UMAMI Vinica, a financirala Varaždinska županija. Tom prilikom dodijeljena su priznanja polaznicima i zahvalnice volonterima i voditeljici likovnih radionica. Predsjednica Udruge, Ivana Jakopanec pozdravila je sve prisutne i zahvalila se na dolasku i podršci te je čestitala voditeljici Jasmini Jakopanec na uspješnom vođenju radionica.

Projekt „Obojimo naše osjećaje“ bio je namijenjen osnovnoškolskoj djeci, a sastojao se od likovno-kreativnim radionicama temeljenih na karakteristikama art. Djeca su se tijekom dva dana upoznala sa simbolikama boja i vlastitim osjećajima te su na prvoj radionici odabrali jedan osjećaj te ga izrazila bojama i potezima kista. Zatim su imali zadatak naslikati nešto što ih jako usrećuje što ih je posebno razveselilo. Za kraj radionice su sudjelovali u kratkoj vježbi „Crtanje zatvorenih očiju“ gdje su djeca crtala flomasterom zatvorenih očiju. Budući da je ta vježba djeci bila izuzetno zanimljiva, sljedeći dan, na drugoj likovnoj radionici započeli smo upravo sa crtanjem zatvorenih očiju, ali ovaj put na velikom formatu stvarajući zajednički rad. Svako dijete je crtalo zatvorenih očiju do minutu. Nakon toga su krenuli na novi rad pod nazivom „Zamjena osjećaja“ gdje su djeca ponovno odabrala jedan osjećaj i počeli ga slikati na papiru. Nakon nekog vremena su zamijenili radove s prijateljem do sebe i na tom “tuđem“ radu nastavili slikati svoj odabrani osjećaj. Zatim su ponovno zamijenili radove i dovršili svoj rad. Pred kraj radionice su dovršili zajednički rad s akrilom gdje su djeca istovremeno slikala na velikom formatu kombinirajući različite tehnike (flomaster, akril, kolaž). – objasnila je voditeljica likovnih radionica akademska umjetnica Jasmina Jakopanec te se pritom svima zahvalila na dolasku i podršci.

Udruga mladih UMAMI Vinica se zahvaljuje na podršci Varaždinske županije, županu Anđelku Stričaku, Osnovnoj školi Vinica, ravnateljici Mirjani Jambriško i Općini Vinica, načelniku Branimiru Štimcu.

Svi prisutni su bili zadovoljni radovima i izrazili su želju za više ovakvih projekata i likovnih radionica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here