Natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije

0
565
Foto: Pixabay

Društvo hrvatskih književnika raspisalo je natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2018. godinu.

  1. Društvo hrvatskih književnika (dalje: DHK) Natječajem podupire aktivnosti hrvatskih književnika, prevoditelja i ilustratora te odgovarajuće manifestacije sredstvima izdvojenim iz prihoda od prava javne posudbe, sukladno članku 159.c Zakona o autorskim i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07, 80/11, 125/11, 141/13, 127/14 i 62/17), čl. 8. Statuta DHK i Pravilniku o fondovima DHK od 13. ožujka 2018.
  2. Ciljevi Natječaja su: poduprijeti i promicati književnost, prevodilaštvo i ilustraciju, tj. poduprijeti manifestacije, susrete, tribine i druga javna događanja nekomercijalne naravi, čija je svrha promicati književno stvaralaštvo, prevodilaštvo, ilustraciju  i čitanje; podizati razinu svijesti o važnosti autorskih prava književnika, prevoditelja i ilustratora.
  3. Ukupan iznos potpora je 185.000,00 kuna.
  4. Sredstva iz ovog Natječaja predviđena su za projekte koji će se ostvariti u roku godine dana od raspisivanja ovog natječaja.
  5. Cilj iz članka II. ostvarit će se: a) sufinanciranjem postojećih, umjetnički važnih priredbi, susreta, tribina i drugih javnih događanja nekomercijalne naravi; b) sufinanciranjem projekata kojima je cilj promicanje i/ili istraživanje književnosti, prevodilaštva i ilustracije; c) sufinanciranjem projekata koji promiču knjigu, čitanje i autorska prava.
  6. Prilikom odlučivanja o sufinanciranju, vodit će se računa o umjetničkoj raznolikosti i ravnomjernoj zemljopisnoj zastupljenosti natjecatelja. Natjecatelji se moraju pridržavati propisa o zaštiti autorskih i srodnih prava.

Detalji natječaja kao i prijavnica mogu se pronaći na stranici Društva hrvatskih književnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here