Natječaj za kratku priču za mlade Tipka

0
87
Foto: Pixabay

Knjižnica za mlade, izdvojeni odjel Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, raspisuje četvrti po redu natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina.

Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Svaki se autor može prijaviti samo jednom pričom koja ne smije prethodno biti objavljena.

Natječaj je otvoren od  16. rujna do 26. listopada 2023. u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani. U obzir se neće uzimati ni ulomci iz većih proznih cjelina ili već objavljeni radovi, nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova.

Priče za natječaj šalju se isključivo u elektroničkom obliku na e-poštu: kzmkarlovac@gmail.com, a predmet je potrebno nasloviti „Tipka“.

Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja, adresu elektroničke pošte, datum rođenja te broj telefona (podaci neće biti dostupni prosudbenoj komisiji).

Radovi trebaju biti napisani na računalu i spremljeni u formatu .doc ili .docx (Calibri; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Priče trebaju biti duljine do pet kartica (ukupno 9000 znakova s razmacima).

Pristigle priče ocijenit će prosudbena komisija u sastavu: Bojana Meandžija, spisateljica; Marija Skočibušić, pjesnikinja; Darko Lisac, novinar, odabrati tri najbolje te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Prva nagrada iznosi 130 eura, druga 110 eura i treća 100 eura. Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i profilima Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i Knjižnice za mlade na društvenim mrežama.

Objava rezultata na mrežnim stranicama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ te na profilima Knjižnice i Knjižnice za mlade na društvenim mrežama bit će 10. 11. 2023.

Više informacija o natječaju može se pronaći na mrežnoj stranici knjižnice: www.gkka.hr

Buy Me A Coffee

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here