Natječaj za 6. Zagrebački ljetni likovni salon sa temom ”Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika”

0
578
Foto: Monoar Rahman - Pixabay

Rok:  15. svibanj 2022. 

Pozivaju se umjetnici iz HDLU Zagreb i iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, a također i umjetnike koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju konceptu izložbe na natječaj. Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije imati će prednost na ‘realnoj’ izložbi, a na prateću virtualnu izložbu mogu se javiti umjetnici iz svih dijelova Hrvatske. 

Kroz temu 6. Zagrebačkog ljetnog likovnog salona ”Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika” želimo razvijati književno-likovne suradnje, te potaknuti umjetnike i kulturnu publiku da čitaju djela hrvatskih književnika, a koja će likovni umjetnici interpretirati u svom likovnom radu. Pozivamo tako likovne umjetnike da nam se javite na natječaj sa vašim likovnim djelima koja su inspirirana hrvatskim književnicima/icama i hrvatskom književnošću – romanima, novelama, dramama, pričama za djecu i odrasle svih žanrova, iz bilo kojeg razdoblja, a u obzir dolaze i poetska djela.

Dozvoljeni su svi pristupi i likovne tehnike na slikama, crtežima i umjetničkim fotografijama.

Na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com treba poslati fotografije do tri rada u jpg. formatu i većoj rezoluciji (300 dpi) u attachmentu maila, uz ops radova: naziv rada, tehniku, dimenzije i godinu nastanka rada, te kratko pojašnjenje na koje književno djelo iz hrvatske književnosti se rad odnosi. Također je potrebno poslati kratku strukovnu biografiju (do pet rečenica) sa opisom dosadašnjeg umjetničkog obrazovanja i/ili djelovanja autora. Zadnji rok za podnošenje prijedloga je 15. svibanj 2022. 

Izvor i detalji natječaja: hdlu-zagreb.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here