Natječaj: ”IZAZOV SLOBODE”

0
995

Foto:

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika – HDLU Zagreb poziva na natječaj pod nazivom “Izazov slobode”.

U pozivu HDLU – Zagreb navode:

Jesmo li prije ove pandemije imali više slobode, ili su te naše slobode bile samo privid, napr. kao velika sloboda izbora u potrošačkom društvu da možemo odabrati golemi broj proizvoda za kupovinu, dok s druge strane kao odrasli građani, nekih svojih temeljnih sloboda i prava možda nismo ni bili svjesni, kao napr. prava da se izrazimo, da budemo kao pojedinci socijalno, politički i kreativno angažirani, da se čuje i naš glas, itd. Obično se ljudi grupiraju u gomile i od malena nas uče da ne valja istupati kao pojedinac, ”praviti se pametan”, tjeraju nas da se pokoravamo raznim ‘autoritetima’, zanemarujući pri tom vlastito iskustvo i unutarnji intuitivni glas, ‘autoritet’ vlastite savjesti.

Što je to uopće za nas ”sloboda”, kada se najviše osjećamo slobodni, a što s druge strane ograničava naše slobode – je li to društvo izvan nas, politika, religija ili ponekad čak i naša vlastita auto-cenzura, strah od toga da se bude ‘drugačiji’, neshvaćen i usamljen u svom pravu na različito mišljenje? Neopipljivi pojam ”slobode” ponekad je teško opisati riječima, a moguće je taj pojam izraziti kroz naše vizije i slike.

Dozvoljeni su svi likovni stilovi i izrazi, kao i sve tehnike: slike, crteži, grafike, fotografije, plakati, kolaži, digital art, skulpture, instalacije, karikature, ilustracije, strip, haige, itd. Uz fotografiju rada, molimo da jasno napišete: naziv rada – tehniku – dimenzije rada. Radove možete postavljati do 15. 4. 2020., a umjetnici koji nisu na facebook-u, svoje radove slati će nam na mail naše udruge, pa ćemo ih mi postavljati.

Izvor i detalji: https://www.facebook.com/likumzg/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here