Međunarodni pjesnički natječaj: “SREMSKOKARLOVAČKI PESNIČKI BRODOVI 2021”

1
1535
Foto: C. K.

 

“SREMSKOKARLOVAČKI PESNIČKI BRODOVI 2021”.

KONKURS (NATJEČAJ)

Udruženje građana „SK_ART“ iz Srremskih Karlovaca raspisuje 7. Međunarodni pesnički konkurs “Sremskokarlovački pesnički br brodovi 2021”.

USLOVI KONKURSA:

– Poslati jednu pesmu (u jednu ili obe kategorije), dužine od 12 do 24 reda:

-„Ima neka tajna veza”(pesme inspirisane Sremskim Karlovcima i poezijom Duška Trifunovića)

– „Postoji reč koja vredi tek kad se odćuti” (Miholjsko leto, Đorđe Balašević)

 

– Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i obavezno elektronsku adresu.

– Pesme mogu biti napisane na SHBMC jezicima, a ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz orginal poslati prevod na jedan od navedenih jezika.

– Obavezna kraća biografija autora.

– Konkurs traje od 12. maja do 6. jula 2021. godine, a pesme slati na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com

 

– PESME SLATI ISKLJUČIVO U  JEDNOM WORD DOKUMENTU I OBAVEZNO NAZNAČITI KATEGORIJU ZA KOJU KONKURIŠETE I NAZVATI IMENOM I PREZIMENOM AUTORA, time nam u mnogome olakšavate rad na zborniku.

– Pravo učešća imaju svi autori iz celog sveta stariji od 17 godina. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.

Svi pesnici učesnici treba da pošalju po jednu pesmu i mogu konkurisati u obe kategorije. Konkursna komisija neće razmatrati radove koji nemaju slova srpska slova (č,ć,ž,š,đ ako su pisana latiničnim pismom ili nj-њ, lj-љ ako su pisani ćiriličnim pismom). Pesnici pesme šalju na maternjim jezicima: srpskom (ćirilično i latinično pismo), hrvatskom, hrvatsko-srpskom ili srpsko-hrvatskom i na BHS jeziku regiona. Ostali pesnici koji govore jezicima iz bivše Jugoslavije i jezicima manjina sa ovih prostora, pesmu šalju na maternjem jeziku. Poziv je otvoren za sve pesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta. Pesme moraju biti autorske. Za originalnost i sadržaj pesama, kao i štamparske greške, udruženje „SK-ART“, ne snosi odgovornost. Troškove dolaska / odlaska i boravka u Sremskim Karlovcima za vreme festivalu snose pesnici. Konkursna komisija će proglasiti po tri pobedničke pesme u obe kategorije koje će biti i nagrađene. Svakom autoru koji bude ušao u uži izbor, pripada po jedan primerak Zbornik će moći da se preuzme lično.
Imena dobitnika nagrada i učesnika, tačan termin i lokaciju održavanja „Sremskokarlovčki pesnički brodovi 2021.“ biće naknadno blagovremeno objavljen na našoj FACEBOOКstranici „Sremskokarlovački pesnički brodovi“, a dobitnici nagrada će biti obavešteni putem i-maila.

Za sve eventualna pitanja dostupan je i-mail

pesnickibrodovi@gmail.com

 

1 KOMENTAR

 1. Da li sam dobro razumeo:
  Želim da pošaljem 2 pesme(po jedna u obe kategorije);
  Šaljem ih u jednom word dokumentu;
  Naslov mog e- maila treba da bude moje ime i prezime;
  Uz svaku pesmu, recimo ispod, napisem za koju je kategoriju.
  Srdačan pozdrav

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here