KRAP – KREATIVNE RADIONICE ZA DJECU

0
905

 

KRAP – KREATIVNE RADIONICE ZA DJECU

 

Radionice za djecu, za vrijeme školskih praznika

Treći ciklus Kreativnih radionica za vrijeme školskih praznika ove godine održat će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir od 6. do 10. srpnja od 10:00 do 12:30 sati pod nazivom: Umjetnost i nogomet.

Malo tko zna da je hrvatski grafičar i slikar Miroslav Šutej dizajnirao prvi dres nogometne reprezentacije. To će biti poticaj da se kroz Šutejev rad skrene pozornost na suvremenu hrvatsku umjetnost. Istaknuli bismo optički efekt njegovih djela uz mogući posjet MSU-u u Zagrebu.

Sudionici su djeca osnovnoškolskog uzrasta koja stječu znanja i vještine u odabranoj radionici te uz pomoć voditelja kreiraju i realiziraju zadatak objedinjujući ga u predstavi kao konačnom rezultatu kreativnih radionica.

Radionice su četverodnevne cjeline koje se odvijaju u velikoj i maloj dvorani Centra pod stručnim vodstvom suradnika/voditelja iz svakog područja zasebno.

Proces rada u jednoj radionici sastoji se od toga da svi pedagozi (likovni, dramski, plesni) slijede zadanu temu, tako u likovnoj radionici putem likovnih tehnika izrađuju rekvizite i scenografiju za predstavu.

Plesni voditelj radi na svladavanju motoričkih vještina povezujući glazbu, pokret i priču. Dramski voditelj uvježbava glumačke dijelove. U konačnici sve se objedinjuje u maloj kazališnoj predstavi u kojoj su svi polaznici radionica aktivni sudionici/izvođači.

Program se realizira u suradnji s Udrugom Pokret a financiran je sredstvima Gradskog ureda za kulturu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here