Koncert – Anđelko Krpan, violina i Nada Majnarić, glasovir

0
246
Foto: Meline Waxx - Pexels

ponedjeljak, 4.9. u 20 sati
Koncert klasične glazbe
ANĐELKO i NADA, violina i glasovir 

Anđelko Krpan i Nada Majnarić na ovom koncertu će izvesti skladbe petorice skladatelja koji su snažno obilježili hrvatsku glazbu druge polovice 19. i prve polovice 20. stoljeća. Radi se o sjajnim skladbama koje su zaboravljene, a kvalitetom nimalo ne zaostaju za vrhunskim ostvarenjima svojih suvremenika.

Rudolf Matz: Varijacije na temu iz Međimurja
Rudolf Matz: Sonatina
Allegro
Adagio – Allegro vivo
Božidar Kunc: Tri kompozicije po. 4
U svitanju / Andante espressivo e molto tranquillo
Djeca na suncu
Na pučini / Larghissimo
Božidar Kunc: Draga priča
Božidar Kunc: Sonatina
Introduzione quasi una improvisazione
Allegro leggiero
Ferdo Livadić: Tužna Hrvatska
Vjekoslav Rosenberg Ružić: Barkarola
Vjekoslav Rosenberg Ružić: Serenada
Miroslav Šlik: Pastorala
Miroslav Šlik: Balada
Miroslav Šlik: Kolo

Anđelko Krpan (Zagreb, 1967.) diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu Kristijana Petrovića 1989., te magistrirao na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču u razredu Dore Schwarzberg 1995. godine. Bio je član Bečke komorne filharmonije (1990.-1993.), član Zagrebačkih solista (1993.-1997.), koncertni majstor Zagrebačkih solista (1997.-2002.), koncertni majstor orkestra HNK iz Zagreba (2002.-2006.), a od 1995. do danas predaje violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, nagrade Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i nagrade Lisinski Hrvatskog društva skladatelja. Jedan je od utemeljitelja i prvi violinist Gudačkog kvarteta Sebastian. Redovito svira i snima solistički i u različitim komornim sastavima. Do sada je snimio 17 CD-a za izdavačke kuće Croatia Records, Cantus i cpo iz Njemačke. CD Hrvatske sonate, koji je snimio u suradnji s pijanisticom Nadom Majnarić, osvojio je diskografsku nagradu Porin.

 

Nada Majnarić odrasla je u Ravnoj Gori u Gorskom Kotaru. Diplomirala je glasovir na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču u razredu Paul Badure Skode 1990. godine, a magistrirala na Akademiji u Stuttgartu u razredu Olega Maisenberga, 1993. godine. Bila je stipendistica European Mozart Foundation, te se intenzivno bavila komornom glazbom. Radila je s istaknutim pedagozima: Sarah Maria Sargent, Georg Ebert, Franz Zettel, E. Timakin, A. Valdma, N. Starkman, A. Satz i F. Rados. Bila je službeni korepetitor na međunarodnim violinističkim natjecanjima Vaclav Huml u Zagrebu i Fritz Kreisler u Beču. Od 1995. godine radi kao korepetitor na Konzervatoriju u Beču. Dobitnica je najviših nagrada na međunarodnim pijanističkim natjecanjima: Steinway u Beču, Bach-Händel-Scarlati u Varaždinu, Seniglliji, Stockholmu, EPTA, Zagreb, te na natjecanjima komorne glazbe Premio Vittorio Gui, Firenca i Premio Trio di Trieste u Trstu. Solistički je nastupala u dvorani bečkog Konzerthausa i Musikvereina, Bristolu, Londonu, Seulu, Krakovu, Pragu, Varaždinu, Dubrovniku… Do sada je održala 100 koncerata u bečkom Društvu za glazbeni teatar. Za CD Hrvatske sonate nagrađena je diskografskom nagradom Porin. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Festivala komorne glazbe u Ravnoj Gori u Gorskom kotaru.

Ulaz slobodan

 

Buy Me A Coffee

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here