KCT: Kazališni vikend za djecu i odrasle

0
331
Foto: Dean Moriarty - Pixabay

Ovog vikenda uživat će i djeca i odrasli. Uvijek genijalna Scena Gorica provest će nas kroz mnogima prepoznatljive situacije bračnih i “dobrosusjedskih” odnosa i pritom dobro nasmijati, dok će djeca u jednoj priči naučiti mnogo o Ezopovim basnama ali i o zajedništvu, toleranciji i pravom prijateljstvu.

subota, 11. 3. u 20 sati
Predstava za odrasle
STAMBENO PITANJE
Izvodi: Scena Gorica

Kroz predstavu pratimo dva bračna para, koji se nađu u vrlo mogućoj i mnogima prepoznatljivoj situaciji. Dijalozi su britki, dramska lica su slojevita, zanimljiva, a u njima su upisana ona stanja i raspoloženja koja će mnogi prepoznati iz svojih bračnih ili „dobrosusjedskih“ situacija. Na sceni vidimo kako se „običnim“ ljudima najjednostavnije životne situacije pretvore u horor priču, koju autorica teksta piše na vrlo duhovit način.

ŽELIM ZNATI VIŠE
ŽELIM KUPITI ULAZNICU

 

nedjelja, 12. 3. u 11 sati
Predstava za djecu
LAAV STORY – BASNOSLOVNA
Izvodi: Teatar Barakuda 2012
Prema Ezopovim basnama

Interaktivna, igrano-lutkarska predstava o nastanku jednog divnog prijateljstva. Mija i Matija su dvoje (ne)prijatelja iz istog razreda koji se uopće ne poznaju i ne mogu biti više različiti: Mija voli čitati knjige, priče, bajke i basne, a Matija voli matematiku i nogomet. Sve to ipak neće biti prepreka za njihovo zajedništvo, toleranciju i naposljetku pravo prijateljstvo koje će razviti dok budu ispunjavali školski zadatak – napraviti predstavu. Mija i Matija odglumit će čak četiri Ezopove basne: “Kornjača i zec”, “Lav i miš”, “Ja magarac”, “Lisica i gavran” i zajedno stvoriti jednu potpuno novu priču.
 
 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here