InPuT Fest Karlovac u završnim je pripremama za otvorenje

0
296
Foto: Pixabay

International PuppetTheatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac u završnim je pripremama te objavljuje program za ovu godinu.

Organizator InPuTFesta Karlovac, Gradsko kazalište Zorin dom priprema bogatiji program te najavljuje spektakl koji će trajati od 23. do 27.5. Ove godine publika će moći pogledati Dječjekazalište Branka Mihaljevića iz Osijekasa predstavom „Djedova Priča” te KeyTheatre koji dolazi iz Tel Aviva (Izrael) te će izvesti hit predstavu „Whenallwasgreen”. Na programu se nalazi i Merlin PuppetTheater koji dolazi iz Berlina (Njemačka) sa vrhunskom predstavom „Noone’sland”. Na festivalu sudjelovati će i Gradsko kazalište lutaka Rijeka sa predstavom „Wanda Lavanda”, Gradsko kazalište lutaka Split sa predstavom „Kaktus bajka” te će biti izvedena predstava „Kuginakuća” koja je nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Program će dodatno upotpuniti Umjetnička organizacija Gllugl iz Varaždina sa svojom izvedbom„Astronauti” te UniaTeatrNiemożliwy (Poljska) s predstavom ,,Robot”. U sklopu festivala prikazat će se predstava „Moj dedek je bilčešnjevodrevo“ Lutkovnogledališče Ljubljana (Slovenija), a mlađa publika moći će uživati u  predstavama „Karius i Baktus” Lutkarskogkazališta Mostar (Bosna i Hercegovina), ,,Balon, slovo i papir” Gradskog kazališta Zorin dom i „Bambi“ koji priprema Pozorište za decu i mlade Kragujevac (Srbija). Ovogodišnji festival dodatno će biti upotpunjen brojnim radionicama i edukacijama, a u Paviljonu Katzler otvorena je izložba Mile Lončar.

Organizatori festivala izjavljuju kako im je posebna čast što će se u sklopu ovogodišnjeg festivala održati velika izložba radova Zlatka Bourekapod imenom ,,Zlatko Bourek u svom svijetu”.

Festival, koji organiziraGradsko kazalište Zorin domu suradnji s gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom svojim bogatim i raznovrsnim programom za djecu, mlade i starije donosi kulturni program različitim socijalnim i dobnim skupinama te pretvara grad Karlovac u glavno lutkarsko susretište.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here