Hrvatski film na prestižnom festivalu u Dhaki (Bangladeš)

0
544

Najnoviji film spisateljice i filmske autorice Stanke Gjurić, „Vračarin sin“, sa Srđanom Bulatom i Ivankom Blažević Kiš u glavnim ulogama, ušao je službenu selekciju prestižnog filmskog festivala ‘Cinemaking International Film Festival’ u Dhaki (Bangladeš), a održat će se u studenom 2022.
‘CIFF’ je jedan od značajnijih međunarodnih filmskih festivala u južnoj Aziji sa sjedištem u Bangladešu. Organizira se uz podršku DHAKA Festivala i i najveće filmske distribucijske i koprodukcijske tvrtke u južnoj Aziji, Cinemaking24.com. ‘Cinemaking’ je međunarodna distribucijska i koprodukcijska tvrtka koja nastoji promovirati film na globalnoj razini.
Posljednje izdanje Međunarodnog filmskog festivala Cinemaking 2021. bilo je natjecanje 600 filmova iz 121. zemlje, izabranih u konkurenciji od više tisuća filmova pristiglih na natječaj. Festival se održavao na više mjesta, kao što je prostor Međunarodnog instituta za materinski jezik, zatim u glavnom nacionalnom kulturnom središtu, znamenitoj  ‘Bangladesh Shilpakala akademiji‘, te u jednako tako čuvenoj školi ‘Shahojpath’ u Dhaki. 

https://www.facebook.com/CIFF.bd

https://www.imdb.com/title/tt19770848/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here