Drugu polovinu mjeseca rezerviramo za djecu i mlade!

0
653

Brinemo o metalnom zdravlju tinejdžera, vodeći kroz avanture potičemo na pisanje i čitanje, srednjoškolcima i polaznicima naših radionica nudimo prostor da svoj talent i vrijedan rad prezentiraju publici. O čemu se radi? Ukratko smo saželi sve što smo u drugoj polovini svibnja priredili našim mladima i mlađima, pročitajte o čemu se radi, dođite, posjetite, podržite!

ponedjeljak, 16. 5. u 10.30 sati
Kazališna predstava za tinejdžere
SVE 5!
Izvodi: Kazališna družina Smješko
Organizirano za učenike Osnovne škole Zapruđe Zagreb i OŠ Gustava Krkleca, a otvorena je i za publiku.
ŽELIM KUPITI ULAZNICU

Djeca su u današnje vrijeme već od školskih dana izložena velikim pritiscima. U ovoj priči pratimo djevojčicu Evu koja će morati naučiti da ne treba uvijek biti sve savršeno, “sve 5“, te da je moguće prihvatiti sve životne neizvjesnosti i vlastite strahove i nesigurnosti, jer kvalitetan odnos prema sebi se uči, korak po korak…i to ne samo u tinejdžerskoj dobi.
Dob: 10+

ŽELIM ZNATI VIŠE

 

nedjelja, 22. 5. u 11 sati
Kazališna predstava za djecu
ČAROBNO PISMO
Izvodi: Teatar Barakuda

ŽELIM KUPITI ULAZNICE

Poticajna priča o pisanju pisma, čitanju i pomalo zaboravljenom osjećaju kada ti netko napiše lijepo pismo.
Igrano-lutkarska predstava inspirirana bajkom Karola Čapeka “Poštanska bajka” govori o Sunčici i Slavku koji će svoje snove ostvariti zahvaljujući jednom upornom i avanturistički nadahnutom pismu koje će se samo uputiti u avanturu putovanja do onoga kome je namijenjeno.
Nadamo se da ćemo Vas nadahnuti da i Vi doma sa svojom dječicom napišete pismo i pošaljete dragoj osobi.

Dob: 5+

ŽELIM ZNATI VIŠE

 

ponedjeljak, 23. 5. – 23. 6.
IZLOŽBA 
radova djece polaznika likovnih i strip radionica

Pod vodstvom Daria Uroića, prof. likovne kulture i akademskog grafičara i Andree Jurković, akademske kiparica djeca polaznici radionice su marljivo radili i učili tijekom cijele godine i s ponosom ćemo u našem galerijskom prostoru izložiti njihove radove.

Izložba se može pogledati do 23. 6 radnim danom od 10 do 19 sati. Tijekom izložbe će se moći izvršiti predbilježbe za radionice za sezonu 2022. / 2023.

ŽELIM ZNATI VIŠE

 

četvrtak, 26. 5. u 19 sati
IX. Smotra srednjoškolskog dramskog izričaja
GORDOGAN

U zagrebačkim školama djeluju dramske grupe koje njeguju dramski izričaj stvarajući izvrsne skupne predstave i pojedinačne scenske nastupe. Svojim angažmanom učenici i glumci utjelovljuju autentično bavljenje kazalištem lišenim profita, komercijalnosti i istrošena profesionalizma. Smotra Srednjoškolskog dramskog izričaja Gordogan mogućnost je otvaranja srednjoškolskog kazališta široj publici.

Ulaz slobodan

 

petak, 27. 5. u 19 sati
DOKTOR BOOM GENIJUM
Završna predstava polaznika Dramske radionice grupe B2 – Mala Drama
Voditeljica i autorica teksta: Irena Kolar Vudrag

Cilj programa dramskih radionica je promicanje kazališne kulture i umjetničkog stvaralaštva. Rad u dramskim radionica odvija se kroz igru, vježbe improvizacije, stvaranje priča i njihovu dramatizaciju, pantomimu i pokret. Time se potiče i razvija pažnja, glas, govor i govorna izražajnost, koncentracija, pamćenje, zajedništvo i mašta. Obrađuju se različite teme s područja dramske umjetnosti.

ŽELIM ZNATI VIŠE

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here