Antropološko predavanje „Halubajski zvončari“ u Udruzi Halubajskih mažoretkinja i u Dječjem vrtiću Zvončica

0
673

9.11.2021. u Domu Hrvatskih branitelja na Viškovu, za članice Udruge Halubajske mažoretkinje, održano je Antropološko predavanje na temu Halubajski zvončari, u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“.
Predavanje se održalo uz interpretaciju slikovnice „Mići Halubajski zvončari“ autorice Tatjane Udović, što je djevojčicama bilo vrlo zanimljivo pošto su nekima članovi obitelji Halubajski zvončari, dok su se druge susretale sa zvončarima u vrijeme zvončarskih ophoda na području Općine Viškovo.

Bio je to edukativni susret i još jedna lijepa suradnja dvaju udruga: Udruge Halubajske mažoretkinje Viškovo i Udruge za kulturu „Ča?“.

Isto tako 9.11.2021. u Dječjem vrtiću Zvončica održano je Antropološko predavanje na temu Halubajski zvončari, u organizaciji Udruge za kulturu „Ča?“.

Kako bi antropološko predavanje bilo primjereno dječjem uzrastu, korištena je i interpretirana slikovnica „Mići Halubajski zvončari“ autorice Tatjane Udović. Među mališanima u publici, koji su se svi, bar nekoliko puta sreli s Halubajskim zvončarima, našlo se i malih zvončara, pa je ovo bilo dinamično druženje, jer i oni su imali za ispričati svoje dogodovštine. Njihove subjektivne priče upotpunile su samu slikovnicu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here